Unelmien Talo&Koti

Annin valoisa koti on täynnä skandityylisiä ihanuuksia – "Löysin tyylini kokeilujen kautta"

Annin valoisa koti on täynnä skandityylisiä ihanuuksia – "Löysin tyylini kokeilujen kautta"
Anni Blomqvistista tuli innokas sisustaja sillä hetkellä, kun hän muutti avopuolisonsa pimeään kaksioon. Nyt pariskunta asuu valoisassa omakotitalossa Keuruulla.
Julkaistu: 12.8.2019
Anni Blomqvist, Lauri Mäkinen ja Varpu-koira asuvat vuonna 2000 rakennetussa omakotitalossa Keuruulla. Talossa on 4 huonetta ja keittiö sekä yhteensä 100 asuinneliötä.

Annin ja Laurin ensimmäinen yhteinen koti oli Laurin poikamiesboksi, jota Anni kutsui luolaksi. Kaksion sisustus menetteli Annin mielestä muuten, mutta se oli hänen makuunsa aivan liian tumma. Lauri antoikin Annille vapaat kädet muokata kotia mieleisekseen.

"Aloin katsella sisustuslehtiä ja -ohjelmia sillä silmällä, ja ne pursuivat ideoita. Sisustusintoinen kaksoissiskoni Heidi tsemppasi lisää. Ensi töikseni valkaisin asunnon vaihtamalla tekstiilit vaaleammiksi. Hankin uudet verhot, sohvatyynyt ja maton. Muutimme Laurin asunnosta vuoden kuluttua, mutta sisustusinto jäi pysyväksi.

Meillä minä taidan määrätä kaapin paikan. Isoista hankinnoista, kuten sohvasta tai ruokaryhmästä, päätämme yhdessä. Tähän asti Lauri on ollut aina tyytyväinen lopputulokseen.

String-hylly on Tori.fistä. "Jouduin odottelemaan sitä tovin, sillä pari hyllyä ehti mennä nenäni edestä. Lopulta tärppäsi!" Lepakkotuolin Anni osti siskoltaan. Aarikan riippuvalaisin antaa täsmävaloa. Annin haaveena on saada joskus nykyistä vaaleampi lattia.
Olkkarin päätyseinä on maalattu Tikkurilan M441-värillä.
Sisustustyylini ehti heilahtaa monta kertaa ennen kuin päädyin skandinaaviseen selkeyteen.
Stemman kulmasohva hallitsee olohuonetta. Siinä on tilaa myös kaveriporukalle. Taustalla näkyy makuuhuone.
Sohvapöytä on Tori. fistä, ja marokkolaisen poufin Anni tilasi Zoco Homesta.
Vaikka Anni pitää eniten linjakkaasta nykymuotoilusta, hän haluaa kotiin myös kerroksellisuutta. Vanha tiikkisenkki on Keuruun kirpputorilta ja maksoi vain 30 euroa. Lehtiteline Room 21:stä.
Kolme vuotta sitten teimme mainiot vaihtokaupat: ostimme omakotitalon pariskunnalta, joka puolestaan osti Laurin vanhan kodin.

Sisustustyylini ehti heilahtaa monta kertaa ennen kuin päädyin skandinaaviseen selkeyteen. 15-vuotiaana minua kiinnosti afrikkalaistyylinen sisustus, ja sen jälkeen koti peittyi kimalteeseen ja valkoiseen. Oma tyyli löytyi lopulta. Jälkeenpäin on hauska muistella, miten sisustustyylini on muuttunut ajan myötä.

Äiti on tartuttanut meihin tyttäriin Marimekko-innostuksen. Välillä astioita, pyyhkeitä ja tyynynpäällisiä tulee ostettua yli tarpeen läheisestä tehtaanmyymälästä Virroilta.

Kolme vuotta sitten teimme mainiot vaihtokaupat: ostimme talon pariskunnalta, joka puolestaan osti Laurin vanhan kodin. Silloin täällä oli aivan erinäköistä. Kaikki katot, ovet ja listat olivat mäntyä. Niistä selvittiin valkoisella maalilla.

Keittiöstä tuli raikas ja avara, kun Anni maalasi kaikki pinnat valkoisiksi. Ruokapöytä on Stemmasta, tuolit Jyskistä ja jykevä kattovalaisin Ikeasta. Kaikissa huoneissa on alkuperäinen parketti.
”Tykkään designista. Kun haluan kotiin jotain ihanaa, tarkistan ensin löydänkö sen Tori.fistä. Aika usein tärppää. Sieltä on keittiön Woods-tapettikin." Astiat ja maljakko ovat Marimekon.
Anni leipoi omenakakun Kinuskikissan ohjeella.
Anni valitsi makuuhuoneen päätyseinään Tikkurilan Denim-värin. Marimekon tyynynpäälliset värittävät lisää vaaleaa sisustusta.
Yöpöytänä ovat Artekin tuolit Tori.fistä.
Yksi huoneista on sisustettu pukeutumishuoneeksi. Jos perhe kasvaa, siitä tulee lastenhuone. "Valitsin Ferm Livingin tapetin, sillä se käy sekä lapselle että vanhemmille." Lipastoa vasten nojaa Annin maalaama taulu Heidi-siskon Väinö-koirasta.
Lempivärejäni sisustuksessa ovat musta, valkoinen ja puun sävyt. Kesäksi kotiin putkahtaa väripilkkuja.
Vessan vihreät laatat, ruskea seinä ja sininen lattia ovat enää muisto, sillä Anni maalasi kaikki pinnat valkoisiksi. Vessapaperit säilytetään vanhassa laatikossa, joka oli Laurilla jo ennestään.

Onneksi keittiö oli niin hyvässä kunnossa, että riitti, kun maalasin välitilat ja kaappien puuosat valkoisiksi. Minulla on osaamista, sillä olen ammatiltani pintakäsittelijä. Olen myös ravintolakokki ja teen ruokaa ja leivon mielelläni kotonakin. Laurikin innostui maalaamaan beigen takan valkoiseksi.

Pyrin kestävään, ajattomaan sisustukseen. Niin mukavaa kuin minusta onkin laittaa kotia, en halua olla koko ajan hankkimassa uutta. Muutosta saan aikaan pikkutavaroilla, tekstiileillä tai vaihtamalla huonekalujen järjestystä. Aluksi meillä oli enemmän tavaraa, mutta olemme tarkoituksella karsineet sitä. Nyt avaruus tuntuu ihanalta.

Lempivärejäni ovat musta, valkoinen ja puun sävyt. Kesäksi kotiin putkahtaa väripilkkuja melkein itsestään. Nytkin täällä on hiukan keltaista ja pinkkiä. Mitähän sävyjä syksy tuo tullessaan?

Instagramista olen löytänyt hyviä ideoita. Viimeksi sain sieltä ajatuksen maalata olohuoneen päätyseinän syvänvihreäksi. Meillä alkoi olla jo liian väritöntä."

Katso lisää kuvia Annin Instagram-sivuilta: @anniblomqvis.

Anni ja Lauri rakensivat noin 40 neliön terassin kaksin. Kauniina kesäpäivinä he tuskin käyvät sisällä. Ruokapöytä on Jyskistä ja tuolit Jotexilta. Aurinkokennolla toimivat pallovalaisimet Anni hankki Ikeasta ja valonauhan Ellokselta.
Anni kiinnitti talon terassinpuoleiseen seinään hyllyn, joka oli alun perin hänen isänsä kalanperkauslauta. Talon julkisivu vaihtui toissa kesänä keltaisesta harmaaksi.
Piha rajautuu metsään. Terassi on sisustettu kesäiseksi oleskelutilaksi. Säänkestävä sohva ja sohvapöytä ovat Hobby Hallista ja tyynyt Marimekosta.
Annin seurana poseeraa mäyräkoira Varpu.
Kommentoi »