Unelmien Talo&Koti

Heidi sisusti kaksiostaan skandinaavisen boheemin pesän: "Mielessä pyörii jatkuvasti uusia sisustussuunnitelmia. Unelmointi on onneksi ilmaista!"

Heidi sisusti kaksiostaan skandinaavisen boheemin pesän: "Mielessä pyörii jatkuvasti uusia sisustussuunnitelmia. Unelmointi on onneksi ilmaista!"
Kun Heidi näki vuokrakaksionsa ensimmäisen kerran, lattiaa peitti vihreä muovimatto ja seinät olivat keltaiset. Remontin myötä tunkkaisesta asunnosta kuoriutui raikas ja viihtyisä. Vihreä väri ei jäänyt kodissa kokonaan historiaan, sillä olohuoneessa sisustusta korostaa hienosti syvänvihreä seinä.
Julkaistu: 5.2.2020

Heidi Blomqvist on maalannut Väinö-koirastaan värikkään potretin makuuhuoneen seinälle. Naama näyttää aidolta, muuten Heidi on käyttänyt taiteilijan vapauksia. Hän on niin innostunut maalaamisesta, että nykyään tutut ja myös tuntemattomat tilaavat häneltä muotokuvia lemmikeistään.

"Aloin maalata tauluja jo yläasteella, kun innostuin väreistä ja niiden yhdistelmistä. Se muokkasi myös sisustusmakuani. 15-vuotiaana sain ensimmäisen oman huoneen. Tyylini oli silloin itämainen. Nykyään makuni on skandinaavinen ja hieman boheemi. Sisustuksesta on tullut rakas harrastus.

Heidin kodissa on 40 neliötä, jotka sisältävät kaksi huonetta ja keittiön. Huoneisto on 1971 rakennetussa kerrostalossa Keuruulla. Heidi kuvailee sisustusmakuaan nykyään hieman boheemiksi ja skandinaaviseksi.
Heidillä oli kaistale Cole & Sonin Woods -tapettia, jonka hän kiinnitti eteisen seinään naulakon taakse. Vaatetanko on Ikeasta, kenkätelineen hänen vanhempansa hankkivat ensimmäiseen yhteiseen asuntoonsa.
Ikean Söderhamn-sohvalla tyynyt vaihtuvat usein. Marimekon Tiiliskivi-kuosi on yksi Heidin suosikeista. Matto on Hobby Hallista. Kesäksi Heidi kääntää maton vaalean puolen ylöspäin. Artekin juliste jatkaa kodin graafista linjaa.
Heidi viihtyy Keuruulla, koska Keski-Suomesta pääsee helposti minne tahansa ja koska sisko, vanhemmat ja hyvät kaverit asuvat lähellä. Kartta pääsi kehyksiin tiikkisenkin päälle. Senkin Heidi osti Kirpputori Vilikasta. Peikonlehti on hänen rakkain kasvinsa, koska se oli ensimmäinen viherkasvi, jonka hän hankki uuteen kotiin.
Heidi maalasi olohuoneen seinän turkoosiin vivahtavalla tummanvihreällä. Väri on Tikkurilan Vuono. Idea syvänsävyisestä seinästä tuli vastaan Pinterestissä. "Olen opiskellut kokiksi ja pintakäsittelijäksi, joten minun on yhtä helppo tarttua sekä kauhaan että pensseliin." Satulavyötuoli löytyi paikalliselta Vilikka-kirpputorilta. Libro-seinähylly on Vekestä.

On osittain äidin ansiota, että sisustuskärpänen on puraissut sekä minua että kaksoissiskoani Annia. Äiti on himosisustaja. Meillä on varsinkin Annin kanssa hyvin samanlainen maku. Innostamme ja kannustamme toisiamme, ja kotimme muistuttavat toisiaan.

Muutin nykyiseen kotiini kolme vuotta sitten. Asunto oli täysin alkuperäisessä kunnossa. Lattiaa peitti vihreä muovimatto, seinät olivat keltaiset. Eteisen ovet ja makuuhuoneen kaapit oli maalattu tummanvihreiksi, ja vihreää oli sutaistu myös vaatehuoneen seiniin. Makkarissa oli kukertavan vaalea tapetti.

Olisin peruuttanut ovesta ulos, ellei vuokraisäntä olisi luvannut remonttia. Hän antoi minulle vapaat kädet ja maksoi materiaalit.

Mielessä pyörii jatkuvasti uusia sisustussuunnitelmia. Unelmointi on onneksi ilmaista!
Ruokapöytä oli Heidin vanhemmilla heidän ensimmäisessä yhteisessä kodissaan. Sieltä se kiersi Heidin siskolle. Kun pöytä päätyi Heidille, hän maalasi sen valkoiseksi. "Tykkään kutsua porukkaa syömään. Onneksi pöydässä on jatkopala." Korivarjostin on Clas Ohlsonilta. Heidi suosii seinähyllyjä, sillä hänestä on kiva laittaa kauniita esineitä näkösälle.
Olohuoneen kupeessa sijaitseva keittiö on pieni mutta toimiva. Se remontoitiin kokonaan ennen Heidin muuttoa. "Tykkään pitää tavarat paikoillaan. Taidan olla vähän siivoushullu." Ikkunasta näkyy parvekkeen marjapuuronpunainen seinä. Se tuo väriä kokovalkoiseen keittiöön.
Parveke tuo kaksioon kivasti lisäneliöitä. Väinö viihtyy siellä missä emäntäkin. "Etten pyörisi vain kotosalla, käyn siskoni kanssa uimassa ja itsekseni kuntosalilla. Väinö vie minua lenkille."

Keittiön uusivat ammattilaiset, minä maalasin seinät ja kaapit. Laminaattilattian asensimme yhdessä isäni kanssa. Alkuperäisessä kunnossa on enää vessa.

Olkkarin seinä vaihtoi väriä jo toistamiseen, kun maalasin sen tummanvihreäksi. Väripalettini on varsin hillitty, vaikka pidänkin iloisista väripilkuista. Lempivärini on konjakki. Tykkään myös puunsävyistä ja ylipäänsä maanläheisistä väreistä.

Mielessä pyörii jatkuvasti uusia sisustussuunnitelmia. Unelmointi on onneksi ilmaista!

Heidi vaihtelee sisustustekstiilejä usein. Makuuhuoneeseen saa uutta ilmettä jo uudella viltillä ja parilla koristetyynyllä. Heidi ostaa Marimekkoa tehtaanmyymälästä, joka sijaitsee Virroilla noin 50 kilometrin päässä Keuruulta.
Heidi on ikuistanut Väinö-koiran canvastauluun akryyliväreillä. Hän maalaa muotokuvia koirista ja muistakin lemmikeistä myös tilauksesta. Poseeraamaan ei tarvitse tulla, valokuva riittää.
Makuuhuoneen yksi seinä on kaapistoa, ja lisää säilytystilaa tarjoaa vaatehuone. Ovesta pilkistää eteinen. Ulkovaatenaulakko kestää harvoin katseet, mutta Heidi onnistui tekemään omastaan veistoksellisen.

Haaveilen Askon Amigo-ruokailuryhmästä, jota tehtiin 1970-luvulla. Niitä näkee silloin tällöin nettikirppareilla, mutta vielä ei ole tärpännyt. Haluaisin vielä puupintaisen String-laatikoston ja -tietokonepöydän, hylly minulla jo on. Haaveena on myös Eero Aarnion iso Tupla kupla -valaisin.

En silti halua sisustaa koko kotia designklassikoilla. Rakastan myös vanhoja kalusteita. Sekoittelen eri aikakausia, sillä niin sisustuksesta tulee lämmin ja persoonallinen.

Tykkään niin kovasti laittaa kotia, että haluaisin oman talon. Olisi ihanaa remontoida mummonmökki omannäköiseksi. Viihtyisin myös rintamamiestalossa. Olisipa siinä vielä hirsiseinät! Ne säästäisin. Välillä haaveilen myös loft-asunnosta kaupungissa."

Katso lisää kuvia Heidin Instagram-tililtä: @heidiblomqvis.

1 kommentti