Prosentteja nolla, nautintoa sata! Juoma-asiantuntija valitsi talven 5 parasta alkoholitonta juomaa
Ruoka
Prosentteja nolla, nautintoa sata! Juoma-asiantuntija valitsi talven 5 parasta alkoholitonta juomaa
Alkoholittomuus on noussut maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, ja pullohyllyt notkuvat nyt toinen toistaan kiinnostavampia juomia. Juoma-asiantuntijamme Ilkka Sirén esittelee sesongin kiinnostavimmat alkoholittomat juomat.

1. Olutfanin valinta

Big Drop Poolside DDH IPA 2,82 €/0,33 l.

Rouhea IPA on nappivalinta ronskisti humaloitujen oluiden ystäville. Täyteläinen, trooppisen hedelmäinen ja vehreän yrttinen olut sopii sellaisenaan rentoon seurusteluun, mutta on herkullinen pari myös esimerkiksi mausteisen pad thain seuraan. Laadukas olutlasi parantaa makuelämystä.

2. Aistikas alkumalja

Vera Aperitivø Classicø 22,88 €/0,5 l.

Makea, hennon karvas slovenialainen alkumalja pursuaa rosmariinin ja appelsiininkuoren makuja. Se sopii aperitivo-henkeen pienten suolaisten herkkujen seuraan. Nauti sellaisenaan jäillä tai mausteisen ginger alen kanssa.

"Alkoholittomat ”väkevät” sekä muut mocktaileihin soveltuvat juomasekoitukset kuuluvat tänä päivänä jokaisen trenditietoisen baarimikon kaappiin."

3. Monipuolinen valkoinen

Torres Natureo Muscat 9,00 €/0,75 l.

Puolimakea espanjalainen valkoviini sopii niin suolaisten alkupalojen kuin chilillä kyllästetyn ruoan seuraan. Runsaan aromaattinen Muscat-rypäle ei ujostele vahvojenkaan ruokalajien seurassa. Pirteä hapokkuus tasapainottaa sekä viinin omaa makeutta että ruoan rasvaisuutta. Viileänä tarjoiltu vegaaninen viini sopii mainiosti vaikkapa munakoisocurryn kaveriksi.

4. Joka hetken kuohuva

HALOO! Alcohol Free 13,98 €/0,75 l.

Alkoholiton kuohuviini sopii arkeen ja juhlaan. Kuiva, rapean hapokas ja viheromenainen ”joka paikan skumppa” kruunaa ex tempore -lounastreffit sekä sunnuntaibrunssit. Kokeile ryhdikästä kuohuvaa raikkaiden kalaruokien, kuten sushin, lohisalaatin tai cevichen kanssa.

”Alkoholittomuudesta huolimatta hyvää kuohuviinilasia ei kannata unohtaa!”

5. Tyylikäs punainen

Zero Point Five Cabernet Sauvignon Alcohol Free 9,98 €/0,75 l.

Huippulaadukas alkoholiton punaviini on viinimaailman eräänlainen ”Graalin malja”, jota ei olla koskaan nähty, saati maistettu. Kysynnän kasvaessa kategoriaan ilmestyy kuitenkin tasaisesti toinen toistaan parempia tulokkaita, kuten tämä saksalainen puolikuiva, runsaan marjaisa, keskitäyteläinen ja hennon mausteinen alkoholiton punaviini.

Kommentoi »