
1. Olutfanin valinta
Rouhea IPA on nappivalinta ronskisti humaloitujen oluiden ystäville. Täyteläinen, trooppisen hedelmäinen ja vehreän yrttinen olut sopii sellaisenaan rentoon seurusteluun, mutta on herkullinen pari myös esimerkiksi mausteisen pad thain seuraan. Laadukas olutlasi parantaa makuelämystä.
2. Aistikas alkumalja
Makea, hennon karvas slovenialainen alkumalja pursuaa rosmariinin ja appelsiininkuoren makuja. Se sopii aperitivo-henkeen pienten suolaisten herkkujen seuraan. Nauti sellaisenaan jäillä tai mausteisen ginger alen kanssa.
3. Monipuolinen valkoinen
Puolimakea espanjalainen valkoviini sopii niin suolaisten alkupalojen kuin chilillä kyllästetyn ruoan seuraan. Runsaan aromaattinen Muscat-rypäle ei ujostele vahvojenkaan ruokalajien seurassa. Pirteä hapokkuus tasapainottaa sekä viinin omaa makeutta että ruoan rasvaisuutta. Viileänä tarjoiltu vegaaninen viini sopii mainiosti vaikkapa munakoisocurryn kaveriksi.
4. Joka hetken kuohuva
Alkoholiton kuohuviini sopii arkeen ja juhlaan. Kuiva, rapean hapokas ja viheromenainen ”joka paikan skumppa” kruunaa ex tempore -lounastreffit sekä sunnuntaibrunssit. Kokeile ryhdikästä kuohuvaa raikkaiden kalaruokien, kuten sushin, lohisalaatin tai cevichen kanssa.
5. Tyylikäs punainen
Huippulaadukas alkoholiton punaviini on viinimaailman eräänlainen ”Graalin malja”, jota ei olla koskaan nähty, saati maistettu. Kysynnän kasvaessa kategoriaan ilmestyy kuitenkin tasaisesti toinen toistaan parempia tulokkaita, kuten tämä saksalainen puolikuiva, runsaan marjaisa, keskitäyteläinen ja hennon mausteinen alkoholiton punaviini.