Kotivinkki

Aineeton lahja on nappivalinta hänelle, jolla on jo kaikkea – kurkkaa ideat & tulosta kauniit lahjakortit!

Aineeton lahja on nappivalinta hänelle, jolla on jo kaikkea – kurkkaa ideat & tulosta kauniit lahjakortit!
Tuntuuko, että kaikki lahjat on jo annettu? Parempaa valintaa kuin aineeton lahja ei voisi olla. Siitä kiittää paitsi lahjan saaja, myös avun kohde ja ympäristö. Poimi ideat!

Joka vuosi sama juttu? Lahjan keksiminen puolisolle, omalle vanhemmalle tai sisarelle on yhtä tuskaa. Joskus lahja menee nappiin, mutta aika usein metsään – ja se on varmaa, että joka vuosi sekä lahjan antaja että saaja jännittävät, mitä paketista tällä kertaa paljastuu.

Kuulostaako tutulta? Mitä jos antaisit läheisellesi tällä kertaa aikaasi, jotakin kivaa tekemistä tai tekisit hänelle hyödyllisen palveluksen? Aineeton lahja voi olla myös lahjoitus hyvään tarkoitukseen, kuten köyhien lapsiperheiden, uhanalaisten eläinten tai katastrofialueiden asukkaiden auttamiseen. Voisiko aineettoman lahjan saaja vihdoin ilahtua vilpittömästi, the ilmastonmuutosraportin jälkimainingeissa?

Anna lahjaksi apuasi, aikaasi ja osaamistasi

Ideoimme joukon aineettomia lahjoja ja teimme niistä kauniit kortit valmiiksi. Vaihtoehdoista löytyy apua esimerkiksi ikkunanpesuun, koiran ulkoiluttamiseen tai auton renkaiden vaihtamiseen. Löydät tulostettavat versiot lahjakorteista tämän jutun lopusta.

Miltä kuulostaisi kellunta jäiden seassa tai kukkakurssi ystävän kanssa? Listasimme 18 aineetonta lahjaa, jotka sisältävät uutta tekemistä, hemmottelua tai arjen apua.

Osan valmiista korteistamme voit itse täydentää valitsemallasi lahjalla. Miten olisi esimerkiksi lupaus syksyisestä sieniretkestä tai oppitunnista villasukkien neulomiseen?

Runsaasti ideoita aineettomiin lahjoihin löydät myös Helsingin Seudun Ympäristöpalveluiden Anna jotain muuta -sivustolta. Sieltä voi myös printata ystävälle lahjakortin vaikkapa luistinten teroitukseen, luontoretkeen tai muuttoapuun. Tulostettavaan korttiin voi kirjoittaa oman tervehdyksen.

Lahjoita apua tarvitseville

Eri avustusjärjestöiltä löytyy valtavasti vaihtoehtoja aineettomiin lahjoihin, halusitpa sitten sijoittaa lahjaan joitakin euroja tai useampia kymppejä. Millaisesta auttamisesta läheisesi ilahtuisi eniten? Tässä joitakin ideoita lahjoituskohteisiin:

  • Kirkon ulkomaanavun kautta voi hankkia Toisenlaisen lahjan, esimerkiksi välittää stipendin kehitysmaan tytölle.
  • Pelastakaa lapset ry:n Toivekaupasta voi ostaa lisäravintoa aliravitulle lapselle.
  • Suomen Punaisen Ristin kautta voi hankkia esimerkiksi äitiyspakkauksen katastrofin keskelle tai iltapalan Nuorten turvatalolla yöpyvälle nuorelle.
  • Unicefin kautta voi ostaa esimerkiksi poliorokotteen tai talvivaatepaketin apua tarvitseville lapsille.
  • WWF:n kautta voit osallistua vaikkapa jääkarhun tai saimaannorpan auttamiseen valitsemallasi summalla.
  • SOS-lapsikylän Lahjakaupasta voit ostaa Suomessa asuville lapsille turvaa tai harrastusmahdollisuuden.
  • Animalian kautta voi tukea esimerkiksi tuotantoeläinten kivunhoitoa tai nautojen hyvinvointia ja mahdollisuutta laiduntaa.
  • Luonnonperintösäätiön kautta voi ostaa palan ikimetsää valitsemallaan summalla.

Ladattavat tiedostot:

Tulostettavat kortit(pdf)

Julkaistu: 11.12.2018
Kommentoi »