Aalto-maljakko äänestettiin rakastetuimmaksi suomalaiseksi designklassikoksi
Sisustus
Aalto-maljakko äänestettiin rakastetuimmaksi suomalaiseksi designklassikoksi
Verkkokauppa Finnish Design Shopin järjestämään äänestykseen osallistui yli 10 000 muotoilun ystävää ympäri maailman.

Kansainvälinen äänestys oli avoinna Finnish Design Shopin verkkokaupan kävijöille 3.7–31.8.2017. Kahden kuukauden aikana ääniä annettiin yhteensä 10 735 kappaletta, joista 8 997 tuli Suomesta ja 1 738 ulkomailta. Äänestyksen voittanut Aalto-maljakko sai lähes 2 000 ääntä, eli 18 % kaikista äänistä. Toiseksi äänestettiin Eero Aarnion Pallotuoli ja kolmanneksi Fiskarsin oranssit Classic-sakset.

– Kaikkia kärkisijoille äänestettyjä tuotteita yhdistää se, että ne ovat olleet aikanaan muotoilultaan hyvinkin radikaaleja, jopa ristiriitaisen vastaanoton saaneita. Nykyisin ne ovat sen sijaan laajasti rakastettuja designklassikoita. Tähän mekin pyrimme: tuomme verkkokaupassamme tuttujen tuotteiden rinnalle uutuuksia, jotka ovat kenties juuri näitä tulevaisuuden suosikkeja, kertoo Finnish Design Shopin toimitusjohtaja Teemu Kiiski.

Alvar Aallon vuonna 1936 piirtämän vaasin värit ovat ajoittain kuohuttaneet ihmisten mieliä. Sesongeittain uudistuneet värit jakavat mielipiteitä puolesta ja vastaan. Rakkaalle vaasille on myös keksitty sosiaalisessa mediassa uusia käyttötarkoituksia. Sitä käytetään muun muassa boolimaljana, pumpulipurkkina ja korurasiana.
Eero Aarnion lasikuidusta valmistettu pallotuoli lanseerattiin vuonna 1963. Futuristisesta tuolista tuli hetkessä suosittu poseerauspaikka huippumallien ja näyttelijöiden keskuudessa. Tuoli oli muutenkin aikaansa edellä. Sen sisäverhous eristää ääniä.
Fiskarsin oranssit sakset mullistivat saksimarkkinat kertaheitolla 50 vuotta sitten. Ergonomiset sakset istuivat käteen kuin hansikas ja olivat kevyemmät kuin rautasakset. Classic-saksia on myyty maailmalla jo yli miljardi kappaletta.
Kommentoi »