9. luukku: Lumienkeli tiskipöydällä

9. luukku: Lumienkeli tiskipöydällä
Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Tänään Tuomas-tonttu tekee jauhoihin lumienkelin.
Julkaistu: 9.12.2018

Silloin kun herra Pukki antoi minulle tämän työpaikan, hän nimenomaan korosti, että keikka on salainen. Minun kuuluu autella, tarkkailla, tehdä muistiinpanoja ja tonttuilla niin kuin muutkin tontut, mutta minä en saa tulla huomatuksi. Sen herra Pukki sanoi erityisen selkeästi. Vähän jopa korotti ääntään ja heristi sormeaan.

Ja kyllähän minä sen muistankin, en vain haluaisi.

Minä tykkään Korhosista ja olen melko varma, että hekin tykkäävät minusta. Tai tykkäisivät jos voisivat. Ja eikös semmoinen ole juuri joulumieltä, että kaikki tykkäävät toisistaan?

Näin viime yönä unta, jossa istuimme koko joukko ruokapöydässä ja juttelimme mukavia. He katsoivat minuun ja hymyilivät. Se oli ihana uni.

Tänään Heikki aikoo leipoa joulupullia. Hän jätti jo eilen illalla jauhopussin tiskipöydälle. Ja nyt minä keksin yhden aika kivan jutun: kun tonttu tekee jauhoihin lumienkelin, ei teknisesti tule huomatuksi, kunhan puikkii ajoissa piiloon. Ja jos joku on niin nokkela, että tunnistaa tontun jäljen, niin minkäs minä sille voin?

Eihän se ole tonttu eikä mikään, joka ei ota pientä riskiä silloin tällöin.

Tonttumoi!

P.s. Älkää kertoko herra Pukille.

Pssst!

Kommentoi »