8 vinkkiä akkukoneen valintaan
Rakenna ja remontoi
8 vinkkiä akkukoneen valintaan
Akkukoneet ovat hiljaisia, eivätkä ne kärytä tai kaipaa polttoainekanistereita. Akkukäyttöisten koneiden valinnassa kannattaa panostaa tehoon ja akun kestoon.
Julkaistu 1.5.2015
Meidän Mökki

1. Hanki paketti, jossa on kaksi akkua. Kun toinen akku on latauksessa, voit jatkaa töitä toisen voimin. Erikseen ostettuina ne ovat kalliita.

2. Älä pihistele akussa. 14–18 V:n akku on tehokas. Vielä tärkeämpi on Ah-arvo, joka kertoo työskentelyajan. Mitä suurempi luku, sitä pidempään akku kestää.

3. Akun latausaika saa olla korkeintaan tunti. Hidas lataus haittaa työntekoa.

4. Valitse kone, jossa on Li-ion-akku. Sen teho ei heikkene toistuvasti ladattaessa. Ne ovat kevyitä ja pieniä sekä kestävät käyttämättöminä vaikka talven yli. Halpakoneissa voi vielä olla vanhantyyppisiä Ni-Cd-akkuja.

5. Älä hämäänny halpakoneiden kauniiden pakkausten edessä. Eurot ja laatu käyvät käsi kädessä.

6. Samoja akkuja voi käyttää ristiin esimerkiksi vääntimessä ja pistosahassa. Hanki siis saman merkin koneita, niin saat akuista parhaan hyödyn.

7. Akut soveltuvat parhaiten kevyehköön työskentelyyn tarkoitettuihin koneisiin. Esimerkiksi akkukäyttöisten ketjusahojen puhti ei riitä metsätöihin, mutta saunapuut niillä tekee.

8. Tunnusteleva laturi on laadukkaan paketin merkki. Se pitää akun maksimilatauksessa ja pidentää sen ikää. Tällainen laturi lataa aina oikealla teholla ja estää ylikuumenemisen.

Asiantuntija: Mika Terho, Hämeen Työkalutarvike Oy

Kommentoi »