8 ruokaa, jotka voit kokata astianpesukoneessa – jos uskallat!
Ruoka
8 ruokaa, jotka voit kokata astianpesukoneessa – jos uskallat!
Tiskikone putsaa astiat, mutta samalla se voisi myös valmistaa sinulle aamupalan tai päivällisen. Tämä ruoanvalmistustapa sopii vain keittiön rohkelikoille!
12.9.2018
 |
Meillä kotona

Astianpesukoneessa kokkaaminen kuulostaa ensikuulemalta hyvin epäilyttävältä. Mutta kun miettii tarkemmin, se voisi olla täydellistä kokkaamisen ja siivoamisen optimointia, siinä säästyisi energiaa eikä ruoka varmasti palaisi pohjaan. Hmm, ehkä astianpesukoneelle pitäisi antaa mahdollisuus?

Lohta tiskikoneessa on retrohitti, joka on nyt putkahtanut uudelleen suosioon, ainakin kokeilevien YouTube-kokkien keskuudessa. Sukellus internetin syövereihin paljastaa, että myös näitä ruokia voi valmistaa astianpesukoneessa:

  • Tiskikoneen lämpötila huitelee noin 50–75 asteen tienoilla ohjelmasta riippuen, joten sitä kovempaa lämpötilaa tarvitsevia aineksia ei kannata koneeseen tunkea. Kala onneksi kypsyy matalassa lämmössä. Ilmatiiviiseen, sulkimella varustettuun pussiin sujautettu kala valmistuu samalla kun ohjelma pyörittää tiskit puhtaaksi. Työnnä mukaan myös suolaa ja sitruunaa ja heitä pussi koneen ylätasolle.
  • Ohueksi siivutetut tai nopeasti kypsyvät kasvikset onnistuvat myös tiiviiseen pussiin suljettuna. Vihreät pavut ja parsat kypsyvät hienosti lasipurkissa tai muovipussissa veden ja sitruunan kanssa.
  • Kananmunat hyytyvät matalassa lämpötilassa, joten vedellä ja kananmunilla täytetty suljettava lasiastia korvaa tarvittaessa lieden ja kattilan. Tunnin ohjelman jälkeen voit kuoria kypsyneet munat, joiden keltuainen on täydellisen pehmoinen.
  • Kuskus on erityisen helppo: mittaa lasipurkkiin kasvisliemi ja kuskusmurut sekä mausteet, sulje ja sujauta tiskikoneeseen.
  • Myös siivutetut kanafileet onnistuvat, kun suljet ne lasipurkkiin valkoviini-vesiseoksen kera. Tarkista, että kana on varmasti kypsää ennen kuin ryhdyt haarukoimaan.
  • Naudanlihaakin voi koittaa tehdä, mutta se kannattaa paloitella ja sulkea tiiviiseen pussiin. Valitse mielellään fileepalat ja kypsennä meheväksi.
  • Nakit lämpenevät kätevästi tiskikoneessa tiiviissä pussissa, joten tiskikoneen tyhjäysaika on myös hodariaika.
  • Kaurapuurokaan ei ole enää peruskauraa, kun teet sen astianpesukoneessa. Mittaa ainekset lasipurkkiin, laita kone päälle ja syö aamupala ohjelman päätyttyä.

Jos olet villi ruoanlaittaja ja päädyt kokeilemaan tiskikonekokkausta, muista käyttää hyvin suljettuja lasipurkkeja tai tiiviitä vakuumipusseja, sillä astianpesuaine ei ole toivottu mauste ja auenneesta purkista ympäriinsä lentänyt ruoka saattaa jopa rikkoa koneen. Tiskikonekokkauksen riskit saattavat siis pestä hyödyt. Täällä toimituksessa taidamme edelleen tyytyä uuniin ja hellaan.

Kommentoi »