Uskomaton aikahyppy! Marin perheen 70-lukulainen pikkumökki muuttui moderniksi lomaunelmaksi

Uskomaton aikahyppy! Marin perheen 70-lukulainen pikkumökki muuttui moderniksi lomaunelmaksi
Mari Kuusiston Kouvolassa sijaitseva mökki laajennettiin ja kunnostettiin 2020-luvulle. Enää mökkeilijöiden ei tarvitse nukkua tuvan vuodesohvalla, ja väljällä terassilla riittää tilaa rentoutumiseen, paljua unohtamatta!
Julkaistu: 13.10.2021

Mari, perheellänne on upea mökki! Kertoisitko siitä lisää?

Mökkimme on 1970-luvulla rakennettu lautarakenteinen mökki, ja sen ovat alun perin rakentaneet edesmenneet isovanhempani. Mökki sijaitsee Kouvolan Vuohijärvellä, ja sieltä on lyhyt matka Repoveden kansallispuistoon.

Vuonna 2019, äitini yllättävän menehtymisen jälkeen, perin mökistä pienen siivun. Mummoni menehtymisen jälkeen lunastin loput mökistä siskoiltani ja enoltani marraskuussa 2020.

Tältä mökki näytti ennen muutosta.

Mistä idea remontointiin lähti?

Olimme jo vuosia unelmoineet puolisoni kanssa mökin muutoksesta ja laajentamisesta. Tärkeimpinä asioina pidimme isoa terassia ja makuuhuoneen lisäämistä. Mökillä ei aikaisemmin ollut lähes lainkaan terassia. Koimme sen isoksi puutteeksi, sillä vietämme paljon aikaa ulkona. Nukuimme aikaisemmin tuvan vuodesohvalla, ja sohvan jatkuva levittäminen ja korjaaminen oli työlästä.

Mietimme myös täysin uuden mökin rakentamista, mutta hylkäsimme ajatuksen nopeasti. Meillä on maalaistalo, joten emme halunneet toista omakotitaloa itsellemme. Halusimme pitää kesämökin mökkinä.

"Mökki oli alun perin noin 40 neliömetriä. Laajennuksen jälkeen mökki on 70 neliötä ja terassi 80 neliötä."
Terassi rakentui hiljalleen paikoilleen.

Miten upea muutos syntyi?

Aloitimme remontin suunnittelun heti, kun saimme mökin lunastettua. Piirsin itse mökin pohjakuvan, jonka perusteella suunnittelu lähti käyntiin. Otimme yhteyttä tuttuun rakennusinsinööriin, joka piirsi tarvittavat lupakuvat. Meidät yllätti se, että 70-luvun kaavamääräykset olivat vielä voimassa ja esimerkiksi mökin uusi tumma väri määräytyi määräyksien mukaan. Keväällä aloitimme lupaprosessin ja kesäkuussa luvat saatuamme aloitimme heti muutostyön.

"Paikallinen puuseppä oli ihmeissään, kun ovia tilatessani halusin niistä vanhan männyn väriset."

Päätimme jo projektin alussa käyttää ammattilaisia rakentamisessa, sillä meillä molemmilla on työt. Kaiken kaikkiaan muutostyössä meni koko kesä. Seuraavalle kesälle jätimme rappusten ja pihan laiton.

Mökki oli alun perin noin 40 neliömetriä. Laajennuksen jälkeen mökki on 70 neliötä ja terassi 80 neliötä.

Laajennuksen jälkeen suurella terassilla riittää tilaa loikoiluun.

Millaisia toiveita teillä oli remontissa?

Halusimme säilyttää myös vanhaa. Minulle oli tärkeää, että vanhat ikkunat ja ovet jäävät mökkiin. Mökin sisälle on myös jätetty vanhoja esineitä ja huonekaluja. Paikallinen puuseppä oli ihmeissään, kun ovia tilatessani halusin niistä vanhan männyn väriset. Uudet mäntyiset pariovet sopivat mielestämme mökkiin täydellisesti.

Männystä tehdyt ovet ovat Marin mieleen.
Enää ei tarvitse nukkua vuodesohvalla!

Tilaa Meillä kotona -uutiskirje!
Saat ihanat kodit, sisustusideat, puutarhavinkit, DIY-ohjeet ja reseptit sähköpostiisi kaksi kertaa viikossa

Kuinka paljon remontti ja laajennus ovat maksaneet?

Teimme remontin huonoon aikaan, sillä puun hinta nousi rajusti. Emme jääneet tätä kuitenkaan harmittelemaan, koska asialle ei voi mitään. Rakentaminen tuli maksamaan 48000 euroa.

Mökin ulkoasu muuttui perusteellisesti.

Miltä tuntuu tulla täysin uuden näköiseen mökkiin?

Aivan ihanalta! Mökillä on tilaa, ja meillä on nyt makuuhuone ja ihana iso terassi. Terassiin on upotettu iso palju, ja siellä on mukava rentoutua työviikon päätteeksi. Mökki tuntuu todella omalta, kun on ollut sitä itse suunnittelemassa ja tekemässä. Myös tyttäreni ovat ihastelleet mökkiä ja suunnitelleet kaveriviikonloppuja ensi kesälle.

Kommentoi »