6 sisustusideaa loma-asuntomessuilta
Rakenna ja remontoi
6 sisustusideaa loma-asuntomessuilta
Lappeenrannan loma-asuntomessuilta voi napata mukaansa monenlaisia sisustuksellisia ideoita oman kodin pintoihin tai vaikka saunan lauteisiin.
Julkaistu 5.6.2012
Meidän Talo

Juhannuksen jälkeen Lappeenrannan Rauhassa avautuvat loma-asuntomessut ovat rakentuneet historialliselle kylpyläalueelle, jolla on värikäs ja tuhansien ihmisten mieleen syvälle vaikuttanut menneisyyteensä.

1900-luvun alkuvuosina messualueen kainalossa toimi Rauhan kylpylä, joka oli suosittu venäläisten ja keskieurooppalaisten kohtaamispaikka. Kun kylpylä tuhoutui tulipalossa vuonna 1923, turistien nautiskelupaikan tilalle kohosivat suuret sairaalarakennukset. 1950-luvulle tultaessa Rauhasta oli kehittynyt yksi suurimmista mielisairaaloistamme, jossa oli huippuvuosina hoivattavana jopa 800 potilasta.

Kompakteja tontteja, ylellisiä kakkoskoteja

Kymmenen hehtaarin messualue sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Suomen suurimman järven rannalla ja on osa 300 hehtaarin suuruista Saimaa Gardens -aluetta, joka kokonaisuudessaan tulee olemaan pohjoismaiden suurin ja merkittävin matkailukeskittymä.

Messuilla on parikymmentä kohdetta. Hirrestä, puusta ja kivestä rakennettujen lomakotien huoneistoalat vaihtelevat noin 90 neliöstä aina 216 -neliöiseen unelmaan. Mummonmökkimäisiä kesäkoteja tai omalle rannalle rakennettuja saunamökkejä ei alueella ole lainkaan.

Massiivisen lankkulattian henkinen mutta ei tapainen. Näyttävä materiaali on laminaattia (K-Rauta). Kohde 14.
Näyttävä lautaseinä mustine raitoineen on toteutettu maalaamalla seinä ensin mustaksi ja naputtelemalla sitten valkoiseksi.
Pieneen saunaan on sisustettu jämäkkää tunnelmaa rouhealla Rustic Stone -kiviseinällä (Aitokivi) ja Cellon leveillä laudelaudoilla (T.T Rauta). Kohde 4
Ammeen etureuna on laatoitettu mosaiikeilla (Mosaico Nazca). Kohde 10
Kellarikerrokseen sijoittuvan kotikylpylän suunnitteluun ja toteutukseen on palanut aikaa ja euroja. Ammeen etureunan levyttäminen ja mosaiikeilla (Mosaico Nazca) laatoittaminen oli jo oma juttunsa, eikä vasemmalla näkyvään syvennykseen syntyvä vesiputouskaan valmistu hetkessä. Kohde 10
Modernin lomakodin sauna yllättää jykevällä tyylillään. Paneelit ovat tuppeensahattua kelohonkalankkua, lauteiden tasot kuusilankkua ja istuinosat haapaa (Tuntu). Kohde 2

Loma-asuntomessut Lappeenrannassa 25.6.–8.7.2012.

Kommentoi »