5 vinkkiä porakoneen hankintaan
Rakenna ja remontoi
5 vinkkiä porakoneen hankintaan
Reiän saa porattua lähes kaikkiin materiaaleihin, kunhan kone on sopiva. Jokaisella mökillä pitäisi olla ainakin akkuporakone-ruuvinväännin, jolla pärjää kevyissä töissä.
10.2.2015
 |
Meidän Mökki

1. Akkuporakone-ruuvinväännin kuuluu joka mökin perustyökaluihin kevyitä askareita varten. Tositöitä varten tarvitset kuitenkin toisen, tehokkaamman porakoneen.

2. Hanki tehokkaampi porakone kuin minkä juuri nyt tarvitset. Tehoille ilmaantuu kyllä tarvetta myöhemmin. Alitehoinen kone ei suoriudu työstä ja myös rikkoontuu helpommin.

3. Iskuporakoneen hankkiminen on järkevää. Tarvitset sitä, kun teet reikää kiviseinään esimerkiksi taulun ripustusruuville.

4. Akkukoneet ovat mukavia käyttää, ja ne selviävät monesta työstä kunnialla. Ne eivät kuitenkaan pärjää verkkovirtakoneille raskaassa ja pitkäkestoisessa työssä.

5. Tehokkaat pora- ja kombivasarat tekevät helposti reiän koviin materiaaleihin, kuten kiviseinään. Yhtä helposti teet niillä kuitenkin myös liian ison reiän ja katkot vesiputket ja sähköjohdot.

Kovaan työhön kannattaa hankkia SDS-istukalla varustettu porakone. SDS-terät ovat kestävimpiä kuin tavalliset terät. Muista myös, että konetta ei aina tarvitse ostaa omaksi, vaan sen voi myös vuokrata.

Asiantuntija: saneerausyrittäjä Miikka Jaakkola, T:mi Saneeraus Jaakkola

Kommentoi »