Onko sinunkin keittiössäsi liian vähän tilaa jätteiden lajitteluun? Tässä kolme jäteastiaa, jotka kehtaat pitää esillä
Sisustus
Onko sinunkin keittiössäsi liian vähän tilaa jätteiden lajitteluun? Tässä kolme jäteastiaa, jotka kehtaat pitää esillä
Keittiön jätevaunuissa ei ole koskaan tarpeeksi lokeroita erilaisille jätteille. Luvassa on ilouutisia: markkinoille on tullut tyylikkäitä lajittelua helpottavia tuotteita – katso vaikka nämä kolme.

Keittiön jätevaunussa on kolme kapeaa ämpäriä, jonne pitäisi saada tungettua bio -ja sekajätteet, muovi, metallit, lasi ja pahvit. Ja sitten vielä paperit ja palautuspullot. Kuulostaako tutulta ongelmalta?

Helpoin tapa ratkaista lajitteluongelma kotikonstein on pistää pahvit ja lehdet paperikasseihin, lasit ja metallit vanhoihin Ikea-kasseihin. Tästä seuraa toinen ongelma: mihin laitat lukuisat lajittelukassit, jos niille ei ole keittiössäsi tilaa? Ja vaikka olisi tilaa, epämääräiset, nurkissa lojuvat kassit tekevät keittiöstä sotkuisen näköisen. Lajitteluongelmaa helpottavat uudet tyylikkäät lajitteluastiat, joita nyt on tullut markkinoille. Poimimme kolme silmää miellyttävää vaihtoehtoa.

1. Tätä kaksikkoa kehtaa esitellä

Ruotsalainen yritys Mizetto on panostanut jätteiden lajitteluun tuomalla markkinoille erikokoisia ja värisiä jätepönttöjä, jotka sijoitetaan tyylikkääseen pyörillä kulkevaan vaunuun.

Bin There -lajitteluastiat, koko S (pöntöt 40 x 29, 8 cm) on valmistettu maalatusta alumiinista. Kansi on puuta ja kantokahvat nahkaa. Uutuustuote esiteltiin Tukholman huonekalumessuilla, tiedustelut Mizzetto.

2. Kierrätysastia, joka sulautuu kalusteisiin

Kotimaisen Pentagon Designin Orthexille suunnittelema lajitteluastia on helppo sovittaa osaksi keittiön kalustusta. Kierrätysmuovista valmistetun kauniin lajitteluastian kansi on bambua. Astian sisällä on kolme kannelista muoviämpäriä. Tuotetta voi käyttää myös jakkarana.

Orthexin Smart Store Collect -lajitteluastioita saa mustana ja valkoisena, (57 x 32 x 42 cm) 76 L, hinta 65 €, K-citymarket.
Tässä sama säilytysastia mustana. Lajitteluastian sisällä on kolme ämpäriä.

3. Pinottavat astiat ovat täydelliset pikkukeittiöön

Tässä on ratkaisu lasin ja metallin lajitteluun. Kantokahvallisessa astiassa jätteet on helppo kiikuttaa jätekatokseen. Pinottavat lajitteluastiat ovat käytännöllisiä erityisesti pienessä keittiössä.

Jätteenlajitteluastia 25 L, materiaali muovi 17 €, Clas Ohlson.
1 kommentti