3. luukku: Tuomas-tontun korttitalkoot


Tuomas-tonttu seikkailee Meillä kotonan joulukalenterissa jouluaattoon asti. Tänään Tuomas askartelee joulukortteja.
Kuvat Johanna Myllymäki

Oletteko tulleet ajatelleeksi, että vaikka joulukortin lähettäminen on joskus kovan työn ja touhun takana, sillä voi tuottaa suunnattomasti iloa yksinäiselle, vanhukselle, lasten kanssa kotona olevalle tai elämän kolhimalle?

Kortissa ei ole tärkeintä se, paljonko siinä on kimallusta (se on kuitenkin epäekologista) tai kirjoitusvirheitä. Ihanimman kortin sisältä löytyy rakkaudella valittuja sanoja, tuttu laulunsäe, yhteinen muisto vuosien takaa tai vaikka valokuva.

Tämän kortin lähetän serkkuni isosedälle Uoleville. Kirjoitan siihen runon ”Talven tullen muistan retken, viime kesän hauskan hetken. Kiitos vielä, ystävä uusi. Kirkkaasti loistakoon joulukuusi!”

Olen kuullut, että jos vahingossa askartelee ihan liikaa kortteja, niitä voi lähettää yllätykseksi vaikka vanhusten hoivakoteihin, joiden asukkaat odottavat joka päivä postia.

Tänä vuonna joulutervehdykset kotimaahan edullisemmalla joulumerkillä pitää lähettää viimeistään 12. joulukuuta. Vielä siis ehtii askartelemaan itse joulukortteja!

Tonttumoi!

Pssst!

Kurkkaa myös muut Tuomas-tontun joulukalenterin luukut!

Julkaistu: 3.12.2018