10 vinkkiä: toimiva vaatehuone
Sisustus
10 vinkkiä: toimiva vaatehuone
Onko vaatehuoneesi kaaoksessa? Kaatuuko vaatehuoneen sisältö päälle, kun oven aukaisee? Vai lojuvatko vaatteet kasoissa täyteen ahdetun vaatehuoneen ulkopuolella? Tartu toimeen ja tee vaatehuoneestasi toimiva säilytystila.
14.8.2012
 |
Unelmien Talo&Koti

Näin saat vaatehuoneestasi toimivan

1. Päätä luopua osasta tavarasta ja varaa säkit pois heitettävälle ja kirpputorille vietävälle. Aloita työ pieni askel kerrallaan, tee työtä esimerkiksi 20 minuuttia joka ilta. Raivaa vain yksi hylly/tanko kerrallaan.

2. Kun tavarat on lajiteltu ja ylimääräiset kärrätty pois, pääset järjestämään vaatehuoneen toimintoja. Hanki läpinäkyviä muovilaatikoita, pukupusseja ja ripustimia. Osta saman sarjan ripustimia eri vaatteille, esimerkiksi housuille on yleensä omat nipistinversionsa.

3. Tyhjennä koko vaatehuone ja tutki hyllyjen ja tankojen sijaintia ja toimivuutta toisiinsa nähden. Estävätkö tangossa riippuvat vaatteet pääsyn hyllyille? Jääkö huoneeseen vaikeasti tavoitettavia nurkkia, joihin kerääntyy epämääräisiä nyssyköitä?

4. Pura vaatehuoneen kalustus ja järjestä sen uudestaan. Varaa ovenvierus jokapäiväiselle pukeutumiselle. Varastoi harvemmin käytettävät vaatteet ja asusteet ylähyllyille. Korkean riipputilan voi jakaa kahtia, kunhan hankit lisää ripustustankoja. Tankotilan alapuolelle saattaa mahtua vielä ulosvedettävä kenkähylly. Jos huoneen korkeus riittää, laita katonrajaan vielä yksi tanko ja siihen koukkuja. Ripusta koukkuihin isoja kasseja, joissa säilytät esimerkiksi tyynyjä, peittoja ja muuta isoa mutta kevyttä tavaraa.

5. Järjestä säilytettävät tavarat muovilaatikoihin. Merkitse lootan päätyyn selvästi sen sisältö. Varaa jokaisen perheenjäsenen kausivaatteille ja -asusteille oma paikkansa. Pidä käsillä aina vain sesongin vaatteet, niin järjestyksen ylläpito helpottuu.

6. Jos vaatehuoneessa on vielä tyhjää seinäpintaa, kiinnitä siihenkin tankoja ja koukkuja. Kerää huivit ja kravatit ripustimille ja nosta seinälle. Koukut ovat hyvä paikka myös käsilaukuille ja vöille.

7. Lopuksi tarkista vaatehuoneen valaistus: vaihda polttimo tehokkaampaan tai hanki huoneeseen parempi, paloturvallinen valonlähde.

8. Jos vaatehuoneen kalustus on aikansa elänyt tai haaveilet Sinkkuelämän Carrien pukeutumishuoneesta, tutustu eri valmistajien tarjoamiin ratkaisuihin. Elfa on tuttu merkki säilytyskalusteissa. Elfan sivuilla voi sekä stailata että suunnitella omaan kotinsa tiloja.

9. Ikea kilpailee edullisilla hinnoilla ja on hyvä osoite korihyllykköjen lisäksi ripustimille, koukuille, tangoille ja pukupusseille.

10. Jos suunnittelet uutta taloa, älä pihistä säilytystiloista. Ammattilaisen suunnittelemat tilat maksavat itsensä takaisin mielenrauhana. Hyvä järjestys vapauttaa aikaa elämiseen tuskailemisen sijaan.

Kommentoi »