Joulukuusen koristelu – 10 inspiroivaa tapaa pelkistetystä romanttiseen
Sisustus
Joulukuusen koristelu – 10 inspiroivaa tapaa pelkistetystä romanttiseen
Joulukuusen koristelussa vain luovuus on rajana! Koristeletko joulukuusesi mieluummin pelkistetyn tyylikkääksi vai runsaan romanttiseksi?
Julkaistu 19.12.2017
Meillä kotona
1. Paritalossa asuvan lapsiperheen jouluvärit ovat valkoinen ja hopea. Joulukuusi tuodaan sisään vasta aattona ja koristellaan yhdessä. Mitä tuuheampi kuusi, sen parempi. Vehreyttä ei ole tarkoituskaan kuorruttaa ylenpalttisella koristelulla.
2. Kerrostalokodissa asuu kolmilapsinen perhe. Koti koristellaan jouluksi periaatteella "enemmän on enemmän". Perheen äidin huolellisesti valitsema, täydellisen muotoinen joulukuusi on saanut oksilleen lempeänpunaisia ja vihertäviä palloja. Latvassa keikkuu perineinen tähti.
3. 1920-luvulla rakennettu kyläkauppa on nyt lapsiperheen avara koti. Vanhempien makuuhuonekin on niin tilava, että sinne mahtuu kattoa hipova joulukuusi. Mustavalkoiseksi sisustetussa tilassa kuusikin on valkoinen. Joulukuusen koristeluun on käytetty hopeapalloja ja mummin tekemiä paperienkeleitä, jotka on askarreltu vanhan kirjan sivuista ja kiiltokuvista. Kuusenkynttilät käyvät tunnelmavalosta.
4. Entisessä kyläkoulussa asuu nyt nelihenkinen perhe. Joulutraditioihin kuuluu, että vaari tuo poikansa perheelle joulukuusen hyvissä ajoin ennen aattoa. Kuusi koristellaan perinteisin palloin sekä enkeli- ja tähtikoristein. Oksille on päässyt myös vanhoja valokuvia, joissa poseeraa jo edesmenneitä sukulaisia.
5. Äidin ja tyttären huushollissa on jämptit joulutraditiot. Joulukuusi tuodaan sisään viikkoa ennen h-hetkeä, ja sen koristelee nyt jo teini-ikäinen tytär. Kuuseen päätyy aina jokin jouluinen muisto tyttären lapsuudesta. Koska kuusenjalka ei ole kauneudella pilattu, se piilotetaan jättikokoiseen vanhaan kattilaan.
6. Uudehkossa omakotitalossa asuu nelilapsinen perhe. Joulukuusi on koristeltu tanskalaisen Mailegin tontuin ja lippunauhoin. Huurteisilla oksilla on myös pikkuisia tossuja, karkkikeppejä ja muuta tyyliin sopivaa pehmoista rekvisiittaa. Kynttilät eivät kuulu kuuseen, vaan niiden paikka on tasoilla ja ikkunalaudoilla.
 7. Valkoisella sisustetussa kodissa myös joulukuusenkoristeet ja lahjapaketit ovat valkoisia. Suloiset tuutit on tehty  pyöräyttämällä paperia kartioiksi. Koristeena on silkkinauhaa ja kiiltokuvia.
8. Pikkuisen joulukuusen kaikki koristeet ovat kotitekoisia. Tähdet on leivottu taikataikinasta ja koristeltu painamalla pintaan kuvioita. Perheen äiti on kerännyt tammenterhoja talteen jo syksyllä. Kuivuttuaan ne ovat saaneet kultamaalisuihkauksen.
9. Pelkistäjän joulukuusta koristavat mattapintaiset pallot maanläheisissä väreissä. Jottei koristelusta tulisi liian eleetön, oksille on päässyt myös muutama paperinen hapsupallo. Kuusenjalka piiloutuu rottinkikoriin.
10. 1920-luvulla rakennetussa puutalossa vietetään perinnejoulua. Kuusi kaadetaan aina omalta tontilta. Pariskunta valitsee aina mahdollisimman luonnonmukaisen joulupuun, vaikka vieraiden silmissä se on lähinnä liikuttava. Oksille ripustetaan kynttilöiden ja sydänten lisäksi perheen äidin leivosvuoista ja kristalleista tekemiä koristeita. Peilin ansiosta koko olohuone säihkyy joulua.
Kommentoi »