Täydellinen illanistujaisiin
Suolainen tiramisu – näyttävä ja herkullinen leipätikkukakku, jossa maistuvat kylmäsavulohi, kapris ja punasipuli
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Suolainen tiramisu kootaan pursottamalla maustettua mascarponejuustoa leipätikkujen päälle, sitten lisätään täytteet. Sitruunalla maustettu mascarponejuusto sopii loistavasti makean tiramisun sijaan suolaisiin herkkuihin. Täytteiksi valikoituivat kylmäsavulohi, kapris ja punasipuli.
Reseptin ainekset
6
2
luomu sitruunaa
200 g
kylmäsavulohta (viipaleina)
250 g
mascarponejuustoa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria rouhittuna
2 pkt (á 120 g)
grissinejä ( eli leipätikkuja (seesaminsiemen))
1 dl
vettä
1
punasipuli
1 prk (á 50/35g)
kapriksia
persiljaa tai tilliä koristeluun
Suolainen tiramisu – ohje:
- Raasta yhden sitruunan kuori. Halkaise sitruunat ja ota yhdestä puolikkaasta siivu kakun koristelua varten sivuun. Purista molemmista sitruunoista mehu. Kuori ja hienonna sipuli.
- Revi lohiviipaleet hieman pienemmiksi.
- Sekoita mascarponejuuston sekaan sitruunan kuori ja 2 rkl mehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tylla.
- Laita loput sitruunamehusta laakealle lautaselle ja lisää vesi.
- Kokoa kakku. Kostuta kuusi leipätikkua sitruuna-vesiseoksessa ja laita ne vierekkäin tarjoiluastiaan. Pursota päälle kolmasosa osa mascaponejuustosta. Lisää päälle lohta, punasipulia ja kapriksia. Tee seuraava kerros samoin.
- Leikkaa talteen otettu sitruuna viipale neljään osaan ja koristele kakku. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 1 tunti, jotta leipätikut hieman pehmenevät. Viimeiste tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat