Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Täydellinen illanistujaisiin

Suolainen tiramisu – näyttävä ja herkullinen leipätikkukakku, jossa maistuvat kylmäsavulohi, kapris ja punasipuli

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Suolainen tiramisu kootaan pursottamalla maustettua mascarponejuustoa leipätikkujen päälle, sitten lisätään täytteet. Sitruunalla maustettu mascarponejuusto sopii loistavasti makean tiramisun sijaan suolaisiin herkkuihin. Täytteiksi valikoituivat kylmäsavulohi, kapris ja punasipuli.

19.12.2024
Reseptin ainekset
6
2
luomu sitruunaa
200 g
kylmäsavulohta (viipaleina)
250 g
mascarponejuustoa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria rouhittuna
2 pkt (á 120 g)
grissinejä ( eli leipätikkuja (seesaminsiemen))
1 dl
vettä
1
punasipuli
1 prk (á 50/35g)
kapriksia
persiljaa tai tilliä koristeluun

Suolainen tiramisu – ohje:

  1. Raasta yhden sitruunan kuori. Halkaise sitruunat ja ota yhdestä puolikkaasta siivu kakun koristelua varten sivuun. Purista molemmista sitruunoista mehu. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Revi lohiviipaleet hieman pienemmiksi.
  3. Sekoita mascarponejuuston sekaan sitruunan kuori ja 2 rkl mehua. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita seos pursotinpussiin, jossa on tylla.
  4. Laita loput sitruunamehusta laakealle lautaselle ja lisää vesi.
  5. Kokoa kakku. Kostuta kuusi leipätikkua sitruuna-vesiseoksessa ja laita ne vierekkäin tarjoiluastiaan. Pursota päälle kolmasosa osa mascaponejuustosta. Lisää päälle lohta, punasipulia ja kapriksia. Tee seuraava kerros samoin.
  6. Leikkaa talteen otettu sitruuna viipale neljään osaan ja koristele kakku. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä noin 1 tunti, jotta leipätikut hieman pehmenevät. Viimeiste tuoreilla yrteillä ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt