


Trendimaut kulhossa
Spicy tunacado bowl – mausteinen tonnikala ja avokado ovat täydellinen yhdistelmä
30 min
Spicy tuna -buumi jatkuu! Riisistä, kasviksista ja srirachalla maustetusta tonnikalatahnasta tehty kaunis kulhoruoka on helppo koota vaikka lounasrasiaan ja napata mukaan evääksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
3 dl
basmati-, jasmiini- tai sushiriisiä
2
avokadoa
1
kurkku
2
kevätsipulia
1
vihreä chili- tai jalapeno
noin 1 dl
(pinkkiä) sushi-inkivääriä
2 tl
seesaminsiemeniä
Tonnikalatahna
2 tlk (à 200/150 g)
tonnikalaa öljyssä (MSC)
5 rkl
majoneesia (kewpie tai sushi)
2–3 rkl
srirachakastiketta
½ dl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
seesamiöljyä
½ tl
suolaa
Spicy tunacado bowl eli mausteinen tonnikalakulho – ohje:
- Valmista ensin tonnikalatahna. Valuta tonnikalat. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään.
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Halkaise avokadot, poista kivet ja kuoret ja viipaloi avokado. Viipaloi myös kurkut. Hienonna kevätsipulit. Viipaloi chili tai jalapeno.
- Lusikoi annoskulhoihin ensin riisiä ja sitten tonnikalaseosta. Lisää päälle avokado- ja kurkkuviipaleita sekä sushi-inkivääriä. Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla, chili- tai jalapenoviipaleilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki!
Saat kulhoista rapeat tonnikala-riisikulhot, kun käytät keitettyä ja jäähdytettyä sushiriisiä ja paistat sen pannulla öljyssä rapeaksi erissä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat