Shakshouka-pataruoalla on monta kotimaata ja paljon ihailijoita ympäri maailmaa – poimi tästä helppo ja nopea resepti

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Tomaattisen perinneruoan kanssa voi käyttää hieman taiteellista vapautta ja oikoa käyttämällä Italian pata-ainesta runkona, jonka pasta tuo annokseen myös lisää ruokaisuutta. Autenttista makua shakshouka saa juustokuminasta, savupaprikasta ja kikherneistä.
3.4
0
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Blå Band
Julkaistu: 11.11.2020

Reseptin ainekset (4 annosta)

Nopeampi shakshouka

  • 1 pssBlå Band Italian pata
  • 1 rkl öljyä
  • 2−3 tl juustokuminaa
  • 1 tl savupaprikaa
  • chiliä tai chilitahnaa maun mukaan
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 400 gkikherneitä suolaliemessä (tai papuja, linssejä tms.)
  • 1−2 rkl ketsuppia (tai aavistus makeutta muulla tavalla)
  • 4 dl vettä
  • 1 kananmuna (ruokailijaa kohden)
  • suolaa (maun mukaan)
  • mustapippuria (maun mukaan)
  • mieleistä juustoa (raasteena tai revittynä pinnalle)
  • (pilkottuna makkaraa, leikkeleitä, kypsää lihaa tai kasvisproteiineja)
  • (korianteria)
Tulosta
  1. Kuumenna iso korkeareunainen pannu ja freesaa hetki kuivamausteita öljytilkassa. Lisää tomaattimurska ja halutessasi chiliä ja anna kiehahtaa koko ajan sekoitellen.
  2. Lisää vesi, kikherneet liemineen ja ketsuppi sekä pieninä paloina mahdolliset makkarat, leikkeleet tai muut proteiininlähteet. Kuumenna pataa välillä sekoitellen, kunnes se kiehahtaa jälleen. Pudota lämpöä ja jatka hauduttelua viitisen minuuttia, välillä sekoitellen.
  3. Kun pasta tuntuu kypsältä, tee pataan isolla lusikalla painauma ja valuta kananmuna siihen. Toista sama loppujen munien osalta. Peitä kannella, lämmitä hetki ja siirrä sitten sivuun vetäytymään 5−10 minuutiksi. Kananmunien valkuaisen tulisi olla hyytynyt, mutta keltuaisen vielä hiukan löysähkö. Jos haluat täysin kypsät munat, aseta ne pataan hiukan aiemmin.
  4. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja mustapippuria myllystä. Voit vielä halutessasi raastaa tai murentaa juustoa pinnalle ja tarjota padan kanssa leipää.

Vinkki! Kikherneet voi korvata pavuilla tai linsseillä ja kaikki jääkaapin rippeetkin ovat tervetulleita tähän välimerelliseen "pyttipannuun", aivan kuten kotimaisessakin versiossa.

Apua arjen ruokahaasteisiin

Blå Bandin Italian Pata ja muut ateria-ainekset ovat kätevä apu silloin, kun haluat maistuvaa ja helposti valmistuvaa ruokaa. Pakkauksista löydät hyviä tuunausvinkkejä.

Kommentoi »