Maku

Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit

35 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
20 min
Uunissa paahdetut persimonit sekä sopivan suolaiset sinihomejuustomurut täydentävät toisiaan. Herkullinen persimonisalaatti yhdistää tämän upean makuparin!
GL
MU
4.3
0
Julkaistu: 7.12.2017


Ainekset (4 annosta)

Paahdetut persimonit

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsiirappia
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 (500 g)persimonia

Lisäksi

  • 1 ½ dlsuolattuja pistaaseja
  • ½ psbabypinaattia
  • 1 ps (80 g)salaattisekoitusta
  • 100 gstilton-juustoa
  • 1–2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamisiirappia
Tulosta
Sekoita uunivuoassa kastike öljystä, siirapista, balsamiviinietikasta ja mausteista. Viipaloi persimonit vuokaan ja kääntele niihin kastike. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Kuori pistaasit. Huuhtele pinaatti. Levitä salaatti ja pinaatti vadille persimonisalaatin pohjaksi.
Murusta sinihomejuusto suupaloiksi ja levitä salaattipedille.
Viimeistele persimonisalaatti paahdetuilla persimoneilla ja pistaaseilla.
Valuta oliiviöljyä persimonien uunivuokaan ja kääntele. Valuta syntynyt mausteöljy salaattiin ja viimeistele annos balsamisiirapilla.
Valitse paahdettavaksi puolikypsiä persimoneja.
MITÄ PIDIT?
4.25
Kommentoi »