3,8(6)
Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit
gluteeniton
munaton
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Uunissa paahdetut persimonit sekä sopivan suolaiset sinihomejuustomurut täydentävät toisiaan. Herkullinen persimonisalaatti yhdistää tämän upean makuparin!
Julkaistu 7.12.2017
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
Paahdetut persimonit
2 rkloliiviöljyä
2 rklsiirappia
1 rklbalsamiviinietikkaa
1 tlpiparkakkumaustetta
½ tlsuolaa
2 (500 g)persimonia
Lisäksi
1 ½ dlsuolattuja pistaaseja
½ psbabypinaattia
1 ps (80 g)salaattisekoitusta
100 gstilton-juustoa
1–2 rkloliiviöljyä
1 rklbalsamisiirappia

Sekoita uunivuoassa kastike öljystä, siirapista, balsamiviinietikasta ja mausteista. Viipaloi persimonit vuokaan ja kääntele niihin kastike. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kuori pistaasit. Huuhtele pinaatti. Levitä salaatti ja pinaatti vadille persimonisalaatin pohjaksi.

Murusta sinihomejuusto suupaloiksi ja levitä salaattipedille.

Viimeistele persimonisalaatti paahdetuilla persimoneilla ja pistaaseilla.

Valuta oliiviöljyä persimonien uunivuokaan ja kääntele. Valuta syntynyt mausteöljy salaattiin ja viimeistele annos balsamisiirapilla.

Valitse paahdettavaksi puolikypsiä persimoneja.

Kommentoi »