Maku

Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit

35 min
0
0

Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit

GL
MU
0
0
Uunissa paahdetut persimonit sekä sopivan suolaiset sinihomejuustomurut täydentävät toisiaan. Herkullinen persimonisalaatti yhdistää tämän upean makuparin!
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Paahdetut persimonit

  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsiirappia
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1 tlpiparkakkumaustetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 (500 g)persimonia

Lisäksi

  • 1 ½ dlsuolattuja pistaaseja
  • ½ psbabypinaattia
  • 1 ps (80 g)salaattisekoitusta
  • 100 gstilton-juustoa
  • 1–2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklbalsamisiirappia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN20 min

Sekoita uunivuoassa kastike öljystä, siirapista, balsamiviinietikasta ja mausteista. Viipaloi persimonit vuokaan ja kääntele niihin kastike. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Kuori pistaasit. Huuhtele pinaatti. Levitä salaatti ja pinaatti vadille persimonisalaatin pohjaksi.

Murusta sinihomejuusto suupaloiksi ja levitä salaattipedille.

Viimeistele persimonisalaatti paahdetuilla persimoneilla ja pistaaseilla.

Valuta oliiviöljyä persimonien uunivuokaan ja kääntele. Valuta syntynyt mausteöljy salaattiin ja viimeistele annos balsamisiirapilla.

Vinkki!

Valitse paahdettavaksi puolikypsiä persimoneja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä