Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit
35 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
20 minUunissa paahdetut persimonit sekä sopivan suolaiset sinihomejuustomurut täydentävät toisiaan. Herkullinen persimonisalaatti yhdistää tämän upean makuparin!
GL
MU
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 7.12.2017

Salaatti, jonka juju ovat makeat, uunissa paahdetut persimonit
Ainekset (4 annosta)
Paahdetut persimonit
- 2 rkloliiviöljyä
- 2 rklsiirappia
- 1 rklbalsamiviinietikkaa
- 1 tlpiparkakkumaustetta
- ½ tlsuolaa
- 2 (500 g)persimonia
Lisäksi
- 1 ½ dlsuolattuja pistaaseja
- ½ psbabypinaattia
- 1 ps (80 g)salaattisekoitusta
- 100 gstilton-juustoa
- 1–2 rkloliiviöljyä
- 1 rklbalsamisiirappia
Sekoita uunivuoassa kastike öljystä, siirapista, balsamiviinietikasta ja mausteista. Viipaloi persimonit vuokaan ja kääntele niihin kastike. Paahda 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Kuori pistaasit. Huuhtele pinaatti. Levitä salaatti ja pinaatti vadille persimonisalaatin pohjaksi.
Murusta sinihomejuusto suupaloiksi ja levitä salaattipedille.
Viimeistele persimonisalaatti paahdetuilla persimoneilla ja pistaaseilla.
Valuta oliiviöljyä persimonien uunivuokaan ja kääntele. Valuta syntynyt mausteöljy salaattiin ja viimeistele annos balsamisiirapilla.
Valitse paahdettavaksi puolikypsiä persimoneja.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.25