Kotivinkki

Pihlajadrinkki – nosta malja syksylle ja hämärtyville illoille

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Pihlajadrinkki sopii täydellisesti syksyn juhlien raikkaaksi aperitiiviksi. Pihlajanmarjasurvoksesta keitetty mehu maustetaan kanelilla. Drinkin voi nauttia lämpimänä tai kylmänä ja terästyksellä tai ilman.
KA
LA
MA
0
0


Ainekset (noin 1,5 l)

Pihlajadrinkki

  • 1 kgpihlajanmarjoja
  • 1 lvettä
  • 3kanelitankoa
  • ½ tlviinihappoa
  • 3 dlruokosokeria
  • (vodkaa tai akvaviittia)
Tulosta

Pihlajadrinkki valmistuu näin:

  1. Survo siistityt ja huuhdotut marjat isossa kattilassa.
  2. Kiehauta vesi ja kanelitangot. Anna jäähtyä ja lisää yhdessä viinihapon kanssa pihlajanmarjasurvoksen joukkoon. Peitä kattila ja nosta kylmään vähintään vuorokaudeksi.
  3. Siivilöi mehu harsokankaan läpi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
  4. Pullota mehu.
  5. Valmista pihlajadrinkit kuumana tai kylmänä. Laimenna tarvittaessa vedellä ja lisää halutessasi neljäsosa alkoholia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »