


Pihlajadrinkki – nosta malja syksylle ja hämärtyville illoille
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Pihlajadrinkki sopii täydellisesti syksyn juhlien raikkaaksi aperitiiviksi. Pihlajanmarjasurvoksesta keitetty mehu maustetaan kanelilla. Drinkin voi nauttia lämpimänä tai kylmänä ja terästyksellä tai ilman.
Reseptin ainekset
noin 1,5 l
Pihlajadrinkki
1 kg
pihlajanmarjoja
1 l
vettä
3
kanelitankoa
½ tl
viinihappoa
3 dl
ruokosokeria
(vodkaa tai akvaviittia)
Pihlajadrinkki valmistuu näin:
- Survo siistityt ja huuhdotut marjat isossa kattilassa.
- Kiehauta vesi ja kanelitangot. Anna jäähtyä ja lisää yhdessä viinihapon kanssa pihlajanmarjasurvoksen joukkoon. Peitä kattila ja nosta kylmään vähintään vuorokaudeksi.
- Siivilöi mehu harsokankaan läpi takaisin kattilaan ja lisää sokeri. Kuumenna ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut.
- Pullota mehu.
- Valmista pihlajadrinkit kuumana tai kylmänä. Laimenna tarvittaessa vedellä ja lisää halutessasi neljäsosa alkoholia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat