Maku

Makaronivelli – koe lapsuuden rakkain makumuisto uudelleen

20 min
4.13
8

Makaronivelli on monelle tuttu ja rakas ruoka kouluajoilta tai mummolasta. Hyppää aikamatkalle lapsuuteen ja koe nostalginen tuulahdus lempeän makaronivellin siivittämänä. Perinteinen makaronivelli on lohturuokaa parhaimmillaan!
Tulosta
Kuvat Antti Vettenranta

Ainekset (4 annosta)

Makaronivelli

  • 1 ltäysmaitoa
  • 2 dlmakaroneja
  • 15 gvoita
  • ½ rklperunajauhoja
  • 1 tlsuolaa
  • ½ rklsokeria
  • 1 keltuainen

Lisäksi

  • 40 gvoita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Makaronivelli valmistetaan näin:

  1. Mittaa ruokalusikallinen maitoa erilliseen kulhoon odottamaan. Kaada loput maidot paksupohjaiseen kasariin ja kiehauta. dg
  2. Lisää maidon joukkon makaronit ja voi.
  3. Keitä makaronit kypsiksi keskilämmöllä, noin 8 minuuttia. Sekoita välillä, jotta maito ei pala pohjaan.
  4. Sekoita sivuun otettuun maitotilkkaan perunajauhot. Lisää seos velliin ja sekoita.
  5. Anna vellin kiehahtaa ja lisää joukkoon suola ja sokeri.
  6. Nosta kasari sivuun liedeltä ja vatkaa joukkoon vielä keltuainen.
  7. Tarjoa lämmin makaronivelli heti voisilmän kera.

Vinkki!

Perunajauhojen sijaan makaronivellin suurusteena voi käyttää myös 1 rkl vehnäjauhoja.

MITÄ PIDIT?
4.13