Makaronivelli – koe lapsuuden rakkain makumuisto uudelleen
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Makaronivelli on monelle tuttu ja rakas ruoka kouluajoilta tai mummolasta. Hyppää aikamatkalle lapsuuteen ja koe nostalginen tuulahdus lempeän makaronivellin siivittämänä. Perinteinen makaronivelli on lohturuokaa parhaimmillaan!
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 14.1.2019

Makaronivelli – koe lapsuuden rakkain makumuisto uudelleen
Reseptin ainekset (4 annosta)
Makaronivelli
- 1 ltäysmaitoa
- 2 dlmakaroneja
- 15 gvoita
- ½ rklperunajauhoja
- 1 tlsuolaa
- ½ rklsokeria
- 1 keltuainen
Lisäksi
- 40 gvoita
Makaronivelli valmistetaan näin:
- Mittaa ruokalusikallinen maitoa erilliseen kulhoon odottamaan. Kaada loput maidot paksupohjaiseen kasariin ja kiehauta. dg
- Lisää maidon joukkon makaronit ja voi.
- Keitä makaronit kypsiksi keskilämmöllä, noin 8 minuuttia. Sekoita välillä, jotta maito ei pala pohjaan.
- Sekoita sivuun otettuun maitotilkkaan perunajauhot. Lisää seos velliin ja sekoita.
- Anna vellin kiehahtaa ja lisää joukkoon suola ja sokeri.
- Nosta kasari sivuun liedeltä ja vatkaa joukkoon vielä keltuainen.
- Tarjoa lämmin makaronivelli heti voisilmän kera.
Vinkki!
Perunajauhojen sijaan makaronivellin suurusteena voi käyttää myös 1 rkl vehnäjauhoja.

Muistatko vielä mummon munakastikkeen tai makaronivellin? 10 nostalgista suosikkiruokaa, jotka tuovat lapsuuden mieleen

Hyi ja yök! Nämä 15 ruokaa ovat lukijoidemme mielestä Suomen ällöttävimpiä – löytyykö listalta oma inhokkisi?

Aidot karjalanpiirakat – aivan kuin mummon tekemiä
Maku

Puuro on parasta

Kananmunakastike uusille perunoille
Kotivinkki

Ihannekakku – juuri se kakku, jota mummo aina leipoi kahvipöytään
Maku

Suolainen lounaspuuro – pekonilla ja kasviksilla terästetyn annoksen voimalla jaksat koko päivän
Kotivinkki

Puolukkapuuro
Kotivinkki