


Makaronivelli – koe lapsuuden rakkain makumuisto uudelleen
20 min
Makaronivelli on monelle tuttu ja rakas ruoka kouluajoilta tai mummolasta. Hyppää aikamatkalle lapsuuteen ja koe nostalginen tuulahdus lempeän makaronivellin siivittämänä. Perinteinen makaronivelli on lohturuokaa parhaimmillaan!
Reseptin ainekset
4 annosta
Makaronivelli
1 l
täysmaitoa
2 dl
makaroneja
15 g
voita
½ rkl
perunajauhoja
1 tl
suolaa
½ rkl
sokeria
1
keltuainen
Lisäksi
40 g
voita
Makaronivelli valmistetaan näin:
- Mittaa ruokalusikallinen maitoa erilliseen kulhoon odottamaan. Kaada loput maidot paksupohjaiseen kasariin ja kiehauta.
- Lisää maidon joukkon makaronit ja voi.
- Keitä makaronit kypsiksi keskilämmöllä, noin 8 minuuttia. Sekoita välillä, jotta maito ei pala pohjaan.
- Sekoita sivuun otettuun maitotilkkaan perunajauhot. Lisää seos velliin ja sekoita.
- Anna vellin kiehahtaa ja lisää joukkoon suola ja sokeri.
- Nosta kasari sivuun liedeltä ja vatkaa joukkoon vielä keltuainen.
- Tarjoa lämmin makaronivelli heti voisilmän kera.
Vinkki!
Perunajauhojen sijaan makaronivellin suurusteena voi käyttää myös 1 rkl vehnäjauhoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat