Maku

Porkkanahummusta, punakaalisalaattia ja tattarisuurimoita – lounaskulho valmistuu ruokapreppauksen hengessä

55 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
40 min
Ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervo ja hänen puolisonsa työskentelevät kotona, joten he suosivat nopeita lounaskulhoja, joihin voi nostella etukäteen valmistettuja aineksia, kuten pikkelöityjä kasviksia, kaalisalaattia ja hummusta.
GL
MA
MU
0
0
Julkaistu: 5.1.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

Porkkanahummus

  • 300 g porkkanoita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • mustapippuria
  • 380/230 g säilykekikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 4 rklvettä
  • 2 rkl tahinia
  • ½ tljuustokuminaa
  • ¼ tl kurkumaa
  • ½ tl suolaa mustapippuria

Punakaalisalaatti

  • 300 g punakaalia
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tlsokeria
  • mustapippuria

Tattarisuurimot

  • 6 dl vettä
  • 2 dl tattarisuurimoita
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1½ rkl sokeria
  • ½ tl suolaa

Lisäksi

  • 200 g lämminsavulohta
  • lehtipersiljaa
Tulosta

Lounaskulho valmistuu näin:

  1. Kuori porkkanat ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Levitä porkkanatikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetki.
  2. Raasta sillä välin punakaali. Laita raaste kulhoon ja mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin.
  3. Mittaa tehosekoittimeen hummuksen ainekset. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Jos koostumus tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
  4. Kiehauta kattilassa vesi ja lisää tattarisuurimot. Anna poreilla 10 minuuttia ja siirrä pois liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia kannen alla ja valuta. Sekoita riisiviinietikkaan sokeri ja suola ja lisää tattarisuurimoiden joukkoon.
  5. Jaa kulhojen pohjalle tattarisuurimoita. Lisää päälle hummusta, punakaalia, lohta ja silputtua lehtipersiljaa. Vegeversiossa lohen voi korvata falafeleilla.
Kommentoi »