


Porkkanahummusta, punakaalisalaattia ja tattarisuurimoita – lounaskulho valmistuu ruokapreppauksen hengessä
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Ruokasisältöjen tuottaja Elina Ylitervo ja hänen puolisonsa työskentelevät kotona, joten he suosivat nopeita lounaskulhoja, joihin voi nostella etukäteen valmistettuja aineksia, kuten pikkelöityjä kasviksia, kaalisalaattia ja hummusta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Porkkanahummus
300 g
porkkanoita
1 rkl
oliiviöljyä
¼ tl
suolaa
mustapippuria
380/230 g
säilykekikherneitä
1
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunanmehua
3 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
vettä
2 rkl
tahinia
½ tl
juustokuminaa
¼ tl
kurkumaa
½ tl
suolaa mustapippuria
Punakaalisalaatti
300 g
punakaalia
1 rkl
valkoviinietikkaa
½ tl
suolaa
½ tl
sokeria
mustapippuria
Tattarisuurimot
6 dl
vettä
2 dl
tattarisuurimoita
½ dl
riisiviinietikkaa
1½ rkl
sokeria
½ tl
suolaa
Lisäksi
200 g
lämminsavulohta
lehtipersiljaa
Lounaskulho valmistuu näin:
- Kuori porkkanat ja leikkaa noin 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Levitä porkkanatikut leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes porkkanat ovat pehmenneet. Anna jäähtyä hetki.
- Raasta sillä välin punakaali. Laita raaste kulhoon ja mausta etikalla, suolalla, sokerilla ja muutamalla rouhaisulla mustapippuria. Sekoita hyvin ja nosta jääkaappiin.
- Mittaa tehosekoittimeen hummuksen ainekset. Surauta tasaiseksi tahnaksi. Jos koostumus tuntuu liian paksulta, lisää tilkka vettä.
- Kiehauta kattilassa vesi ja lisää tattarisuurimot. Anna poreilla 10 minuuttia ja siirrä pois liedeltä. Anna hautua 5 minuuttia kannen alla ja valuta. Sekoita riisiviinietikkaan sokeri ja suola ja lisää tattarisuurimoiden joukkoon.
- Jaa kulhojen pohjalle tattarisuurimoita. Lisää päälle hummusta, punakaalia, lohta ja silputtua lehtipersiljaa. Vegeversiossa lohen voi korvata falafeleilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat