


Klassikkoruoka lohella
Lohipyttipannu ja fetakastike – pyttiksen perinteinen valmistustapa takaa herkullisen lopputuloksen
1 h 0 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 40 min
Paras pyttipannu syntyy, kun perunat paistaa alusta asti itse raa'asta kypsäksi. Savulohi sopii mainiosti pannulle tutumman makkaran sijaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
800 g
perunoita (kiinteä lajike)
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
voita
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1
rosmariininoksa
2 tl
sitruunankuorta raastettuna
200 g
kylmänsavulohta palana
100 g
salaattipinaattia
Fetakastike
2 dl
kreikkalaista jogurttia
100 g
fetajuustoa
2 rkl
tilliä hienonnettuna
1 rkl
sitruunanmehua
1 tl
hunajaa
Lohipyttipannu ja fetakastike – ohje:
- Kuori ja leikkaa raa'at perunat kuutioiksi. Paista perunoita öljy-voiseoksessa kuumalla pannulla noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Laske lämpöä, lisää rosmariininoksa ja jatka paistamista 20–30 minuuttia tai kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Pese ja raasta sitruunan kuori. Leikkaa lohipala kuutioiksi. Lisää molemmat pannulle perunoiden sekaan ja jatka paistamista noin 5 minuuttia.
- Mittaa jogurtti tarjoilukulhoon. Murustele feta ja hienonna tilli joukkoon. Mausta sitruunanmehulla ja pyöristä lopuksi kastikkeen maku tilkalla hunajaa.
- Siirrä pannu syrjään liedeltä ja kääntele pinaatti joukkoon. Tarjoa fetakastikkeen kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat