


Marokon spydäri
Lehtikaali-shakshuka – täytä pannu vihreillä kasviksilla ja arkiruoka on hetkessä pöydässä
30 min
Shakshuka on kuin Lähi-idän pyttipannu, johon voi pyöräyttää mitä vain nopeasti kypsyviä kasviksia. Kurkkaa siis vihanneslokeroon, ja hyödynnä myös kypsät jämäperunat.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt (150 g)
varsiparsakaalia
1 l
pinaattia tai lehtikaalia
100 g
vihreitä pitkiä papuja
1
pieni vihreä paprika
1–2
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
½ tl
juustokuminaa eli jeeraa
¾ tl
suolaa
½ rs (à 250 g)
kirsikkatomaatteja
4
munaa
1
kevätsipuli tai ½ dl hienonnettua ruohosipulia
(ripaus
sumakkia tai za’atar-mausteseosta)
Lehtikaali-shakshuka – ohje:
- Huuhtele varsiparsakaalit, leikkaa pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pinaatit. Jos käytät lehtikaalia, huuhtele lehdet, poista paksut lehtiruodit ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Huuhtele pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia. Valuta pavut siivilässä.
- Halkaise paprika, poista siemenkodat ja kanta, leikkaa paloiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Paista kasviksia ja valkosipulia pannulla öljyssä 5 minuuttia. Mausta juustokuminalla ja suolalla. Pyöräytä joukkoon huuhdotut kirsikkatomaatit.
- Tee paistokseen kolot kananmunille. Riko munat pannulle. Peitä pannu pariksi minuutiksi kannella tai alumiinifoliolla niin, että munat hieman hyytyvät.
- Viimeistele hienonnetulla kevätsipulilla tai ruohosipulilla. Ripottele päälle vielä halutessasi sumakkia tai za’atar-mausteseosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat