Kotivinkki

Kurpitsalatte – inkiväärillä ja kurkumalla maustettu juoma lämmittää syyssäässä

15 min
KA
LA
MA
0
0

Kurpitsalatte sopii yhtälailla aperitiiviksi kuin lämpimäksi jälkkärijuomaksi. Mausteisen juoman voi halutessaan terästää brandylla, konjakilla tai tummalla rommilla.
Tulosta
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Mausteseos

  • 1 rklkanelia
  • 1 rklinkivääriä
  • ½ tlmuskottipähkinää
  • ½ tlneilikkaa
  • ½ tlkurkumaa
  • ⅓ tlmaustepippuria

Lisäksi

  • 1 lkasvimaitoa (esim. Oatly iKaffe)
  • 1 ½ dlkurpitsasosetta (esim. myski- tai hokkaidokurpitsasta)
  • 1 rklvaahterasiirappia
  • 2 tlmausteseosta

Terästys

  • 12 clbrandya, konjakkia tai tummaa rommia

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kurpitsalatte valmistuu näin:

  1. Tee ensin mausteseos: Sekoita kaikki kuivamausteet keskenään. Mausteseos riittää usempaan kuin kuuteen latteen. Säilytä maustesoos kannellisessa lasipurkissa.
  2. Kaada maito kattilaan. Sekoita kurpitsa­sose ja mausteseos joukkoon. Kuumenna höyryäväksi. Makeuta vaahterasiirappilla.
  3. Vatkaa juomaa kierrevatkaimella, jotta saat juoman pintaan vaahtoa.
  4. Mittaa halutessasi alkoholi (2 cl/kuppi) kuppien pohjalle ja kaada päälle lattea.
  5. Tarjoa kurpitsalatte heti.

Vinkki!

Voit valmistaa kurpitsasoseen helposti itse. Paloittele kurpitsa ja paahda paloja 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna kurpitsoiden jäähtyä, irrota kuoret ja soseuta palat sauvasekoittimella tasaiseksi.

MITÄ PIDIT?
0