


Pumpkin spice latte eli kurpitsalatte – inkiväärillä ja kurkumalla maustettu juoma lämmittää syyssäässä
15 min
Pumpkin spice latte eli kurpitsalatte sopii yhtälailla aperitiiviksi kuin lämpimäksi jälkkärijuomaksi. Mausteisen juoman voi halutessaan terästää brandylla, konjakilla tai tummalla rommilla.
Reseptin ainekset
6 annosta
Mausteseos
1 rkl
kanelia
1 rkl
inkivääriä
½ tl
muskottipähkinää
½ tl
neilikkaa
½ tl
kurkumaa
⅓ tl
maustepippuria
Lisäksi
1 l
kasvimaitoa (esim. Oatly iKaffe)
1 ½ dl
kurpitsasosetta (esim. myski- tai hokkaidokurpitsasta)
1 rkl
vaahterasiirappia
2 tl
mausteseosta
Terästys
12 cl
brandya, konjakkia tai tummaa rommia
Pumpkin spice latte – ohje:
- Tee ensin mausteseos: Sekoita kaikki kuivamausteet keskenään. Mausteseos riittää usempaan kuin kuuteen latteen. Säilytä maustesoos kannellisessa lasipurkissa.
- Kaada maito kattilaan. Sekoita kurpitsasose ja mausteseos joukkoon. Kuumenna höyryäväksi. Makeuta vaahterasiirappilla.
- Vatkaa juomaa kierrevatkaimella, jotta saat juoman pintaan vaahtoa.
- Mittaa halutessasi alkoholi (2 cl/kuppi) kuppien pohjalle ja kaada päälle lattea.
- Tarjoa kurpitsalatte heti.
Vinkki!
Voit valmistaa kurpitsasoseen helposti itse. Paloittele kurpitsa ja paahda paloja 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia. Anna kurpitsoiden jäähtyä, irrota kuoret ja soseuta palat sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat