


Marokon makuja
Jauhelihakuskus – helppo arkiruoka on täynnä makua ja kasviksia
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Pikana valmistuva jauhelihakuskus maustetaan marokkolaiseen tapaan kuivatulla mintulla, kurkumalla, korianterilla ja kanelilla. Salaattimainen ruoka toimii niin lämpimänä kuin kylmänä.
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
kuskusia
2 dl
kiehuvaa vettä
¼ tl
suolaa
400 g
naudan jauhelihaa
2 rkl
rypsiöljyä
2 tl
kurkumaa
1 tl
suolaa
1 tl
kuivattua minttua
1 tl
korianterinsiemeniä
½ tl
kanelia
1 dl
pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta
½
sitruunan mehu
100 g
pinaattia
1
pieni sipuli
1
suippopaprika
1 dl
tuoretta hienonnettua minttua tai korianteria
Lisäksi
2 dl
maustamatonta jogurttia
Jauhelihakuskus – ohje:
- Mittaa kuskus salaattikulhoon. Kaada päälle kiehuva vesi ja lisää suola. Sekoita ja anna turvota 5 minuuttia.
- Ruskista jauheliha öljyssä pannulla. Mausta kurkumalla, suolalla, kuivatulla mintulla, murskatuilla korianterinsiemenillä ja kanelilla.
- Sekoita kuskusin joukkoon jauheliha ja pähkinä-kuivahedelmäsekoitus. Mausta sitruunanmehulla.
- Huuhdo pinaatit. Kuori ja suikaloi sipuli. Huuhdo suippopaprika, leikkaa kanta siemenkotineen pois, viipaloi paprika.
- Sekoita kuskusin joukkoon pinaatit, sipulit, paprikat ja tuoreet hienonnetut yrtit.
- Tarjoa jauhelihakuskusin kanssa maustamatonta jogurttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat