Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kultainen kuori, pehmeä sisus

Gougères eli juustotuulihatut – pehmeä pikkusuolainen vaikka samppanjan seuraksi

45 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 25 min

Gougères eli ranskalaiset juustotuulihatut ovat ilmavia ja täynnä juuston makua. Ne sopivat yhtä hyvin viinilasillisen kumppaniksi kuin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi.

15.10.2025
Reseptin ainekset
40–45 kpl
2½ dl
vettä
100 g
voita
½ tl
suolaa
⅕ tl
muskottipähkinää
¼ tl
mustapippuria
2½ dl
vehnäjauhoja
4
munaa
50 g
gruyèrejuustoa raastettuna
Pinnalle
25 g
gruyèrejuustoa raastettuna

Gougères eli juustotuulihatut – ohje:

  1. Mittaa voi, vesi, suola ja mausteet kattilaan. Kiehauta.
  2. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti esimerkiksi puuhaarukalla. Anna kattilan olla levyllä, kunnes taikina irtoaa reunoilta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Vatkaa munat yksitellen taikinaan. Lisää juustoraaste ja sekoita nopeasti sekaisin.
  4. Lusikoi taikina nokareiksi (ø 3 cm) pellille. Ripottele juustoraastetta pinnalle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kesken paistamisen.

Vinkki!

Kokeile tuulihattuihin myös muita juustoja, kuten comtéa, emmentalia tai parmesaania.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt