Fiesta Hans Välimäen tapaan – maukkaita tahnoja, ihania dippejä ja itsetehtyjä pitaleipiä!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Järjestä fiesta Hansin tapaan! Tee erilaisia tahnoja ja tarjoile ne pitaleivän kera. Grillatusta paprikasta, tomaatista ja munakoisosta valmistettu Ajvar-tahna sopii erinomaisesti esimerkiksi mausteisen moutabal-dipin pohjaksi.
KA
4.6
1
KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Euro-East
Julkaistu: 3.3.2022

Reseptin ainekset (4)

Moutabal-tahna

  • 500 gmunakoisoa
  • 3–4 rkl tahinia
  • 1 dlDeroni Ajvar-tahnaa (paprika-munakoisotahna)
  • 4–5 kpl valkosipulinkynttä (kuorittuna ja murskattuna)
  • 3–4 rkl kreikkalaista jugurttia (tai turkkilaista)
  • 3–4 rkl sitruunanmehua
  • 3–4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ( maun mukaan )
  • pippuria ( maun mukaan )

Tsatsiki

  • 1 kurkku
  • 2–3valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1–2 rkl minttua (silputtuna)
  • 1–2 rklpersiljaa (silputtuna)
  • 2–3 rkl sitruunamehua
  • 2–3 rkl oliivioljyä
  • 350 gkreikkalaista jogurttia
  • suolaa
  • pippuria

Hummus

  • 1,5 dlkikherneitä suolaliemessä
  • 1,5 dlvalkopapuja suolaliemessä
  • 0,5 dl sitruunamehua
  • 0,5 dl tahinia
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • 2–3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa (maun mukaan)
  • ½ tljauhettua juustokuminaa ((jeeraa))
  • 3–4 rklvettä
  • paprikajauhettua ja oliiviöljyä koristeluun

Pitaleivät

  • 3 dlvettä
  • 9–10 dl vehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 1 psskuivahiivaa
  • 250 g voita
  • 4–5valkosipulin kynttä murskattuna
Tulosta

Hans Välimäen moutabal-tahna valmistuu näin:

  1. Paahda munakoisot uunissa (200-asteisessa uunissa noin tunti) tai grillissä kypsiksi. Kaavi kypsä sisus kulhoon.
  2. Yhdistä ainekset kulhoon, soseuta tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi, tarkista maku ja tarjoile.

Hans Välimäen hummus valmistuu näin:

  1. Aja ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Tarkista maku.
  2. Asettele hummus tarjoiluastiaan. Koristele hummus oliiviölyviiruilla ja paprikajauheella.

Hans Välimäen tsatsiki valmistuu näin:

  1. Raasta kurkku ja valuta se lävikössä. Purista kurkusta vielä valutuksen jälkeen ylimääräinen neste pois.
  2. Yhdistä ainekset, tarkista maku ja asettele tarjolle.

Hans Välimäen pitaleivät valmistuvat näin:

  1. Sekoita vesi ja sokeri.
  2. Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen.
  3. Vaivaa hyvin 8–10 min.
  4. Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa.
  5. Anna taikinan levätä jääkaapissa rauhassa mieluiten yön yli kelmulla peitetyssä astiassa.
  6. Ota taikina ulos jääkaapista ja anna sen lämmetä/ kohota hetki pöydällä ennen käyttöä.
  7. Ota taikinasta puolet sivuun myöhempää käyttöä varten.
  8. Muotoile jäljelle jäänyt taikina pötkyläksi, leikkaa paloiksi ja kauli taikina ohuiksi levyiksi.
  9. Paista ”lättyset” kuumalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes letun pinta on kauniin kullanruskea.
  10. Voitele valkosipulilla maustetulla ruskistetulla voilla ja tarjoile.

Hans Välimäen ruskistettu voi:

  1. Kuumenna voi kattilassa 148 asteeseen. Tähän tarvitaan lämpömittaria.
  2. Keskeytä lämmönnousu saavutetun lämpötilan jälkeen nostamalla kuuma kattila ”jääpaahteen” päälle, eli kylmän vesijohtoveden ja jääpalojen yhdistelmään jäähtymään.
  3. Kun voi on hieman jäähtynyt, kaada se toiseen astiaan varovasti siten, että maitohera jää kattilan pohjalle. Lisää valkosipuli, anna maustua hetki ja käytä.

Hyväksy evästeet

YouTuben videosoitin käyttää evästeitä. Hyväksy evästeet katsoaksesi videon.

Youtube video placeholder

1 kommentti