


Mainos: Euro-East
Fiesta Hans Välimäen tapaan – maukkaita tahnoja, ihania dippejä ja itsetehtyjä pitaleipiä!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Järjestä fiesta Hansin tapaan! Tee erilaisia tahnoja ja tarjoile ne pitaleivän kera. Grillatusta paprikasta, tomaatista ja munakoisosta valmistettu Ajvar-tahna sopii erinomaisesti esimerkiksi mausteisen moutabal-dipin pohjaksi.
Reseptin ainekset
4
Moutabal-tahna
500 g
munakoisoa
3–4 rkl
tahinia
1 dl
Deroni Ajvar-tahnaa (paprika-munakoisotahna)
4–5 kpl
valkosipulinkynttä (kuorittuna ja murskattuna)
3–4 rkl
kreikkalaista jugurttia (tai turkkilaista)
3–4 rkl
sitruunanmehua
3–4 rkl
oliiviöljyä
suolaa ( maun mukaan )
pippuria ( maun mukaan )
Tsatsiki
1
kurkku
2–3
valkosipulinkynttä murskattuna
1–2 rkl
minttua (silputtuna)
1–2 rkl
persiljaa (silputtuna)
2–3 rkl
sitruunamehua
2–3 rkl
oliivioljyä
350 g
kreikkalaista jogurttia
suolaa
pippuria
Hummus
1,5 dl
kikherneitä suolaliemessä
1,5 dl
valkopapuja suolaliemessä
0,5 dl
sitruunamehua
0,5 dl
tahinia
1
valkosipulin kynsi murskattuna
2–3 rkl
oliiviöljyä
suolaa (maun mukaan)
½ tl
jauhettua juustokuminaa ((jeeraa))
3–4 rkl
vettä
paprikajauhettua ja oliiviöljyä koristeluun
Pitaleivät
3 dl
vettä
9–10 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
0,5 dl
oliiviöljyä
1 pss
kuivahiivaa
250 g
voita
4–5
valkosipulin kynttä murskattuna
Hans Välimäen moutabal-tahna valmistuu näin:
- Paahda munakoisot uunissa (200-asteisessa uunissa noin tunti) tai grillissä kypsiksi. Kaavi kypsä sisus kulhoon.
- Yhdistä ainekset kulhoon, soseuta tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi, tarkista maku ja tarjoile.
Hans Välimäen hummus valmistuu näin:
- Aja ainekset tasaiseksi massaksi tehosekoittimella. Tarkista maku.
- Asettele hummus tarjoiluastiaan. Koristele hummus oliiviölyviiruilla ja paprikajauheella.
Hans Välimäen tsatsiki valmistuu näin:
- Raasta kurkku ja valuta se lävikössä. Purista kurkusta vielä valutuksen jälkeen ylimääräinen neste pois.
- Yhdistä ainekset, tarkista maku ja asettele tarjolle.
Hans Välimäen pitaleivät valmistuvat näin:
- Sekoita vesi ja sokeri.
- Sekoita jauhot ja hiiva ja yhdistä vesi-sokeriseokseen.
- Vaivaa hyvin 8–10 min.
- Lisää suola ja öljy ja vaivaa vielä muutama minuutti. Taikinan pitää olla kimmoisaa, elastista ja irtoavaa.
- Anna taikinan levätä jääkaapissa rauhassa mieluiten yön yli kelmulla peitetyssä astiassa.
- Ota taikina ulos jääkaapista ja anna sen lämmetä/ kohota hetki pöydällä ennen käyttöä.
- Ota taikinasta puolet sivuun myöhempää käyttöä varten.
- Muotoile jäljelle jäänyt taikina pötkyläksi, leikkaa paloiksi ja kauli taikina ohuiksi levyiksi.
- Paista ”lättyset” kuumalla paistinpannulla molemmin puolin, kunnes letun pinta on kauniin kullanruskea.
- 10Voitele valkosipulilla maustetulla ruskistetulla voilla ja tarjoile.
Hans Välimäen ruskistettu voi:
- Kuumenna voi kattilassa 148 asteeseen. Tähän tarvitaan lämpömittaria.
- Keskeytä lämmönnousu saavutetun lämpötilan jälkeen nostamalla kuuma kattila ”jääpaahteen” päälle, eli kylmän vesijohtoveden ja jääpalojen yhdistelmään jäähtymään.
- Kun voi on hieman jäähtynyt, kaada se toiseen astiaan varovasti siten, että maitohera jää kattilan pohjalle. Lisää valkosipuli, anna maustua hetki ja käytä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat