Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
100 g
Digestive-keksejä
50 g
kinuskikastiketta
Täyte
4
liivatelehteä
2 dl
kuohukermaa
1½ pkt (300 g)
Apetina Original -palaa
2 dl
tomusokeria
1 rkl
sitruunamehua
Karamellisoidut omenat
4–5
pientä omenaa
1 dl
sokeria
1 rkl
voita
1 rkl
sitruunamehua
Lisäksi
½ pkt (100 g)
Apetina Original -palaa
Mintunlehtiä
Feta-omenajuustokakku valmistuu näin:
- Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon kinuskikastike.
- Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 20 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista feta toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdotettu kerma notkistetun fetan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
- Purista liivatelehdistä vesi. Lisää lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kelmulla peitettynä muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.
- Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja jätä laudalle odottamaan. Sulata sokeri miedolla lämmöllä paistinpannulla. Sokerin muuttuessa kauniin ruskeaksi lisää voi ja kuutioidut omenat. Lisää sitruunamehu ja kypsennä kunnes liemi alkaa muuttua tahmeaksi. Jäähdytä seos hyvin ja kumoa se hyytyneen juustokakun päälle.
- Murustele päälle loppu fetajuustosta ja koristele halutessasi mintunlehdillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat