Feta-omenajuustokakku

2 h 30 min
MAINOS:
Apetina
5
0

Tämä suolaisen makea juustokakku yllättää maullaan. Kakku kuorrutetaan karamellisoiduilla omenoilla ja fetamurulla, jotka muodostava vastustamattoman makuparin!
Tulosta

Ainekset (8)

Pohja

  • 100 g Digestive-keksejä
  • 50 gkinuskikastiketta

Täyte

  • 4 liivatelehteä
  • 2 dlkuohukermaa
  • 300 gApetina Original pala (1,5 pakettia)
  • 2 dltomusokeria
  • 1 rklsitruunamehua

Karamellisoidut omenat

  • 4–5pientä omenaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 rklvoita
  • 1 rklsitruunamehua

Lisäksi

  • 100 g Apetina Original pala (0,5 pakettia)
  • Mintunlehtiä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Murskaa pohjan keksit. Sekoita joukkoon kinuskikastike.

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (Ø 20 cm) kokoinen pala ja pane se vuoan pohjalle. Painele pohjataikina leivinpaperin päälle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

Upota liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista feta toisessa kulhossa ja lisää sen joukkoon tomusokeri. Lisää vaahdotettu kerma notkistetun fetan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.

Purista liivatelehdistä vesi. Lisää lehdet kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana juustomassaan koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle. Anna hyytyä kelmulla peitettynä muutaman tunnin tai mieluiten yön yli.

Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja jätä laudalle odottamaan. Sulata sokeri miedolla lämmöllä paistinpannulla. Sokerin muuttuessa kauniin ruskeaksi lisää voi ja kuutioidut omenat. Lisää sitruunamehu ja kypsennä kunnes liemi alkaa muuttua tahmeaksi. Jäähdytä seos hyvin ja kumoa se hyytyneen juustokakun päälle. Murustele päälle loppu fetajuustosta ja koristele halutessasi mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
5