4(1)
Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse
Gluteeniton
Kasvis
Munaton
10 min
Lumumba lumoaa täyteläisellä maullaan! Käytä brandykaakaoon perinteisen kaakaojauheen sijaan oikeaa suklaata, ja juomasta tulee entistä maukkaampi.
Reseptin ainekset
6 annosta
Lumumba
75 gtummaa suklaata
75 gmaustettua maitosuklaata (esim. Fazerina)
10 dlkevytmaitoa
2 1/2 dlkonjakkia tai brandya
Koristeluun
1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Lumumba valmistuu näin:

  1. Paloittele suklaat kattilaan. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut.
  2. Jaa konjakki tai brandy kuumuutta kestäviin annoslaseihin tai kuppeihin. Kaada suklaajuoma laseihin.
  3. Koristele lumumba halutessasi kermavaahtonokareella ja raastetulla suklaalla.

Vinkki!

Käytä brandykaakaoon tumman suklaan lisäksi jotain makusuklaata, niin saat lisävivahdetta jälkiruokadrinkkiin.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo