Maku

Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse

10 min
GL
KA
MU
4
0

Lumumba lumoaa täyteläisellä maullaan! Käytä brandykaakaoon perinteisen kaakaojauheen sijaan oikeaa suklaata, ja juomasta tulee entistä maukkaampi.
Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (6 annosta)

Lumumba

  • 75 gtummaa suklaata
  • 75 gmaustettua maitosuklaata (esim. Fazerina)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlkonjakkia tai brandya

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)

Tee näin

10 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN

Lumumba valmistuu näin:

  1. Paloittele suklaat kattilaan. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut.
  2. Jaa konjakki tai brandy kuumuutta kestäviin annoslaseihin tai kuppeihin. Kaada suklaajuoma laseihin.
  3. Koristele lumumba halutessasi kermavaahtonokareella ja raastetulla suklaalla.

Vinkki!

Käytä brandykaakaoon tumman suklaan lisäksi jotain makusuklaata, niin saat lisävivahdetta jälkiruokadrinkkiin.

MITÄ PIDIT?
4