Maku

Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse

10 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
Lumumba lumoaa täyteläisellä maullaan! Käytä brandykaakaoon perinteisen kaakaojauheen sijaan oikeaa suklaata, ja juomasta tulee entistä maukkaampi.
GL
KA
MU
4
0
Julkaistu 26.10.2011


Reseptin ainekset (6 annosta)

Lumumba

  • 75 gtummaa suklaata
  • 75 gmaustettua maitosuklaata (esim. Fazerina)
  • 10 dlkevytmaitoa
  • 2 1/2 dlkonjakkia tai brandya

Koristeluun

  • 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
Tulosta

Lumumba valmistuu näin:

  1. Paloittele suklaat kattilaan. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut.
  2. Jaa konjakki tai brandy kuumuutta kestäviin annoslaseihin tai kuppeihin. Kaada suklaajuoma laseihin.
  3. Koristele lumumba halutessasi kermavaahtonokareella ja raastetulla suklaalla.

Vinkki!

Käytä brandykaakaoon tumman suklaan lisäksi jotain makusuklaata, niin saat lisävivahdetta jälkiruokadrinkkiin.

Kommentoi »