Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse
10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
Lumumba lumoaa täyteläisellä maullaan! Käytä brandykaakaoon perinteisen kaakaojauheen sijaan oikeaa suklaata, ja juomasta tulee entistä maukkaampi.
GL
KA
MU
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2011

Lumumba on täydellinen talvipäivien lämmittäjä – näin valmistat herkullisen brandykaakaon itse
Ainekset (6 annosta)
Lumumba
- 75 gtummaa suklaata
- 75 gmaustettua maitosuklaata (esim. Fazerina)
- 10 dlkevytmaitoa
- 2 1/2 dlkonjakkia tai brandya
Koristeluun
- 1 dlkuohukermaa (vaahdotettuna)
Lumumba valmistuu näin:
- Paloittele suklaat kattilaan. Lisää maito ja kuumenna sekoitellen, kunnes suklaa on liuennut.
- Jaa konjakki tai brandy kuumuutta kestäviin annoslaseihin tai kuppeihin. Kaada suklaajuoma laseihin.
- Koristele lumumba halutessasi kermavaahtonokareella ja raastetulla suklaalla.
Vinkki!
Käytä brandykaakaoon tumman suklaan lisäksi jotain makusuklaata, niin saat lisävivahdetta jälkiruokadrinkkiin.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4