Maku

Yön yli kohotetut pullat/munkit

Emilia Kolari

Kysymys:

Olen tehnyt monesti yön yli kohotettuja sämpylöitä, mutta onnistuvatko pullat samalla periaatteella? Jos tekis munkit jo ke illalla jääkaappiin, valmista olis vappuaattona aikaisemmin.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos kysymyksestäsi, pulla- eli munkkitaikina onnistuu samalla periaatteella! Taikinasta tulee aavistus kovempaa käsitellä ja hiiva “syö” hieman enemmän taikinan sokeria (makeus vähenee), mutta muuten konsti kyllä toimii.

Olen huomannut kuitenkin käteväksi tehdä munkit päivää ennen tarjoamista, jättää ne sokeroimatta ja säilyttää leivinpaperin päällä pellillä toisella leivinpaperilla ja -liinalla peitettynä. Olen sitten lämmittänyt munkit uunissa ja sokeroinut vasta juuri ennen tarjoilua! Munkit ovat ihan kuin vastapaistettuja. Näin ei tarvitse kärytellä munkkirasvan kanssa juuri ennen vieraiden tuloa. On itselläkin raikkaampi olo, kun ei tarvitse herätä juhlafiilikseen suoraan munkkiurakan keskeltä :)

Mihin tahansa konstiin päädytkin, herkullista vappua :)

Julkaistu: 26.4.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.