Maku

Vispi- vai kuohukermaa kakkuun

Mainos

Mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla?

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Kuohu- ja vispikerma ovat vaahtoutuvia kermoja ja sopivat molemmat täytekakkuihin. Kuohukerma on pastöroitu ja vispikerma iskukuumennettu, siksi se myös säilyy pidempään. Vispikerma on myös vähälaktoosista. Vaahtoutumisominaisuuksiltaan kermat eroavat hieman toisistaan. Kuohukerma vaahtoutuu nopeammin mutta vispikermasta saadaan aikaiseksi kestävämpi vaahto. Kesähelteillä kannattaa siis valita vispikerma. Kuohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin 85 % ja vispikerma noin 135 %. Kermavaahtoa syntyy siis vispikermasta kuohukermaa enemmän. Lämpötila vaikuttaa vaahdon tilavuuteen joten kerma tulisi aina vatkata mahdollisimman kylmänä (+4 °C).

Julkaistu: 28.4.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä