Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Vispi- vai kuohukermaa kakkuun

28.4.2010
Kysymys

Mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla?

Vastaus
Vastaaja Emilia

Kuohu- ja vispikerma ovat vaahtoutuvia kermoja ja sopivat molemmat täytekakkuihin. Kuohukerma on pastöroitu ja vispikerma iskukuumennettu, siksi se myös säilyy pidempään. Vispikerma on myös vähälaktoosista. Vaahtoutumisominaisuuksiltaan kermat eroavat hieman toisistaan. Kuohukerma vaahtoutuu nopeammin mutta vispikermasta saadaan aikaiseksi kestävämpi vaahto. Kesähelteillä kannattaa siis valita vispikerma. Kuohukerman tilavuus kasvaa vaahdotettaessa noin 85 % ja vispikerma noin 135 %. Kermavaahtoa syntyy siis vispikermasta kuohukermaa enemmän. Lämpötila vaikuttaa vaahdon tilavuuteen joten kerma tulisi aina vatkata mahdollisimman kylmänä (+4 °C).

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt