Avotakka

Villeroy & Bochin lautasten alkuperä

Avotakka

Kysymys:

Tädiltäni löytyi kuusi pientä, matalaa Villeroy & Bochin Elly-lautasta. Siisteimmässäkin on värjäymiä, osassa lohkeamia. Onko niillä mitään arvoa? Milloin lautaset on valmistettu, ja ovatko ne art deco -tyyliä?

Näytä vastaus

Vastaus:

Francois Bochin vuonna 1748 perustama posliininvalmistaja liittoutui vuonna 1836 kilpailijansa (perustettu vuonna 1791) Villeroyn kanssa, yhdistäen voimansa pienempi toimijoita vastaan. Villeroy & Boch on Saksan rakastetuimpia posliinintekijöitä.

Elly-sarjaa on tuotettu Mettlachin tehtaalla tiettävästi 1900-luvun alusta. Siinä on tosiaankin art deco -tyyliset koristeet, joita kutsutaan saksankielisissä maissa lähinnä jugendkoristeiksi. Lohkeamat ja värjäymät vaikuttavat aina astioiden jälleenmyyntiarvoon, samoin kysyntä. Kyseessä on massatuotantona tehdyt astiat eli ei erityisen harvinainen kokonaisuus. Tässä kunnossa kuuden lautasen arvo on noin 50–100 euroa.

Lue lisää:

Julkaistu: 11.10.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.