Avotakka

Toimivan levysoittimen arvo?

Mainos


Ostin parikymmentä vuotta sitten kolikolla toimivan vanhan levysoittimen, joka on ollut aikanaan kyläkapakassa. Se on toimiva ja mukana on kymmenkunta levyä. Mikä on sen arvo?

Teksti Johanna Lindfors

Asiantuntija vastaa:

Vastaus:

Levysoittimet modernisoituivat 1940-luvulla, kun markkinoille tulivat ensimmäiset levynvaihtajat. Ne yleistyivät kodeissa vuosikymmen myöhemmin. Teidän levysoittimenne on englantilaisen Garrardin malli RC-70 S. Ruotsin markkinoille valmistetun soittimen skivbytaretermi viittaa juuri levynvaihtoon. Kaapin kanssa tätä on valmistettu 1940–50-lukujen vaihteessa.

Ikävä kyllä en löytänyt varmaa alkuperäistä hintaa, mutta aikoinaan näistä joutui pulittamaan noin 140 puntaa eli nykyrahassa jopa 4 000 euroa. Nykyisin soittimia on paljon markkinoilla, joten hinnat liikkuvat 20–80 euron tienoilla. Kaappi nostaa jälleenmyyntiarvon noin 150–200 euroon.

Julkaistu: 15.1.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä