Avotakka

Toimivan levysoittimen arvo?

Toimivan levysoittimen arvo?

Johanna Lindfors

Kysymys:

Ostin parikymmentä vuotta sitten kolikolla toimivan vanhan levysoittimen, joka on ollut aikanaan kyläkapakassa. Se on toimiva ja mukana on kymmenkunta levyä. Mikä on sen arvo?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vastaus:

Levysoittimet modernisoituivat 1940-luvulla, kun markkinoille tulivat ensimmäiset levynvaihtajat. Ne yleistyivät kodeissa vuosikymmen myöhemmin. Teidän levysoittimenne on englantilaisen Garrardin malli RC-70 S. Ruotsin markkinoille valmistetun soittimen skivbytaretermi viittaa juuri levynvaihtoon. Kaapin kanssa tätä on valmistettu 1940–50-lukujen vaihteessa.

Ikävä kyllä en löytänyt varmaa alkuperäistä hintaa, mutta aikoinaan näistä joutui pulittamaan noin 140 puntaa eli nykyrahassa jopa 4 000 euroa. Nykyisin soittimia on paljon markkinoilla, joten hinnat liikkuvat 20–80 euron tienoilla. Kaappi nostaa jälleenmyyntiarvon noin 150–200 euroon.

Julkaistu: 15.1.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.