Hei,
Mikä aiheuttaa voin kuohumisen kanelipullien täytteessä? Pullataikina on kaulittu levyksi ja levitetty keskenään sekoitettu voi-sokeri-kaneliseos levyn päälle ja rullattu rullalle, leikattu palasia ja paistettu muffinipellillä. Täyte kuohui pullien sisällä melkoisesti.
Nimimerkki ihmettelevä leipuri
Kiitos kysymyksestäsi!
Pullien voi-sokeritäyte sulaa ja kuumenee uuninlämmössä nopeasti. Uskoisin, että mitä enemmän täytettä on, ja mitä kovemmassa uuninlämmössä pullat paistetaan (pikkupullat 225 asteessa, vrt. bostonkakku 200 asteessa) sitä voimakkaammin täyte kiehuu ja kuohuu pullan sisällä. Pullat olivat varmaankin herkullisen runsastäytteisiä?
Pieni kysely Maku-toimituksessa paljasti, että täällä on paljon juuri kertomasi kaltaisten kuohuvatäytteisten pullien ystäviä :)