Maku

Täytepullissa voi kuohuu

Mainos

Hei,

Mikä aiheuttaa voin kuohumisen kanelipullien täytteessä? Pullataikina on kaulittu levyksi ja levitetty keskenään sekoitettu voi-sokeri-kaneliseos levyn päälle ja rullattu rullalle, leikattu palasia ja paistettu muffinipellillä. Täyte kuohui pullien sisällä melkoisesti.

Nimimerkki ihmettelevä leipuri

Teksti Emilia Kolari

Asiantuntija vastaa:

Kiitos kysymyksestäsi!

Pullien voi-sokeritäyte sulaa ja kuumenee uuninlämmössä nopeasti. Uskoisin, että mitä enemmän täytettä on, ja mitä kovemmassa uuninlämmössä pullat paistetaan (pikkupullat 225 asteessa, vrt. bostonkakku 200 asteessa) sitä voimakkaammin täyte kiehuu ja kuohuu pullan sisällä. Pullat olivat varmaankin herkullisen runsastäytteisiä?

Pieni kysely Maku-toimituksessa paljasti, että täällä on paljon juuri kertomasi kaltaisten kuohuvatäytteisten pullien ystäviä :)

Julkaistu: 22.7.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä