Viherpiha

Tammen kasvatus terhosta

Viherpiha

Kysymys:

Minulla on tammenterhoja kasvamassa ruukussa. Milloin ja minkä kokoisena ne voi istuttaa ulos? Mikä on paras kasvualusta tammelle?

Näytä vastaus

Vastaus:

Tammenterhot kypsyvät yleensä lokakuussa, putoavat maahan ja kasvattavat otollisissa olosuhteissa sirkkajuuren jo samana syksynä. Sirkkalehdet ponnistavat maasta kuitenkin vasta seuraavana keväänä. Tammen lisääminen siemenestä onnistuu useimmiten myös kotioloissa. Kylmäkäsittely tehdään esimerkiksi säilyttämällä terhot talven yli jääkaapissa kosteassa hiekassa. Ruukuissa esikasvatetut, noin kymmenen sentin mittaiset pikkutaimet voidaan istuttaa ulos hallaöiden väistyttyä. Taimille kannattaa kunnostaa erillinen kasvatuspenkki esimerkiksi kasvimaan nurkkaan tai kukkapenkin kulmaukseen. Normaali, kohtuullisen ravinteikas ja kuohkea multa tarjoaa hyvät eväät tammen kasvulle.

Julkaistu: 31.10.2011

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.