Viherpiha

Rikkaruohot seinän vieressä

Teija Heinonen

Puutarhuri

Kysymys:

Miten estän rikkaruohon kasvun? Olemme laittaneet talon ympärille seinän viereen luonnonkiviä, joiden alla on suodatinkangas. Silti ruoho puskee läpi.  

Näytä vastaus

Vastaus:

Suodatinkankaan perustehtävä on estää maalajien sekoittuminen keskenään. Rikkaruohojen torjunnassa se ei juuri palvele. Kate- ja/tai mansikkakankaan nimellä myytävä, vettä läpäisevä, kudottu, luja ja väriltään musta polypropeenikangas luonnonkivien alla pitää maasta puskevat rikkakasvit allaan. Vahvakaan kangas kivien alla ei kuitenkaan torju kankaan päälle kivien väleihin kylväytyvien rikkakasvien siementen kasvua. Sitkeille rikoille riittää kasvualustaksi kiveyksen saumaamiseen käytetty hiekka. Yksittäiset rikkojen taimet on helppo nyppiä käsin pois. Seulanpääkiveyksiltä, ja kiveyksiltä yleensä, rikkaruohot voidaan helposti poistaa myös kemiallisesti. Ekologinen vaihtoehto on muun muassa Bio Neko Rikkatorjunta, jonka tehoaine on etikkahappo.

Teija Heinonen

Julkaistu: 21.5.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.