Viherpiha

Norjanangervon uudistaminen

Norjanangervon uudistaminen

ViherPiha

Kysymys:

Tonttiamme reunustaa 12 vuotta vanha norjanangervorivistö. Pensaat ovat pahasti sammaloituneet. Vuosien aikana niitä on leikelty vanhimpia, huonoja oksia harventaen. Nyt haluaisin uudistaa pensaat leikkaamalla ne alas. Voiko näin tehdä? Jos voi, niin milloin on paras aika? Ajattelin leikata keväällä joko ennen silmujen puhkeamista tai heti kukinnan jälkeen. Kumpi on parempi? Ei ole väliä, vaikka menettäisin yhden kukinnan, kunhan aidasta tulee jälleen katseenkestävä. Sopiiko näistä oksista tehty kuorike pensaille itselleen, vai olisiko jokin muu kuorike tai pelkkä multa parempi?

Näytä vastaus

Vastaus:

Norjanangervot voidaan tarvittaessa nuorentaa leikkaamalla kaikki versot 5–10 sentin mittaisiksi. Paras ajankohta näin radikaalille toimenpiteelle on varhaiskeväällä ennen silmujen puhkeamista. Leikkausjätteistä haketettu kuorike sopii hyödynnettäväksi katteena pensaiden kasvualustoilla.

Julkaistu: 29.9.2004

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.