Viherpiha

Muurahaisia liljoissa

Mainos

Pienet muurahaiset kiipeilevät liljassani. Niitä on juuri nuppujen sisässäkin. Ovatko ne kukinnalle esteenä? Miten hävitän ne?

Teksti ViherPiha

Asiantuntija vastaa:

Muurahaiset ovat luultavasti löytäneet liljoista kirvoja ja vaeltavat kasvustossa lypsykarjaansa hoitaen. Palkkioksi huolenpidosta kirvat erittävät niiden ravinnoksi sokeripitoista nestettä, mesikastetta. Toisinaan muurahaiset herkuttelevat myös makeilla kasvinesteillä. Näin esimerkiksi pionin ollessa kysymyksessä.

Pienestä määrästä muurahaisia on harvoin haittaa kasvien kasvulle ja kukinnalle. Perennapenkistä niitä voi torjua esimerkiksi yleistorjunta-aineilla, kuten Bioruiskute ja Puutarha-aerosoli. Myös pesien myllääminen ja kastelu torjunta-aineella saattavat saada muurahaiset muuttamaan muualle. Ahkerista työläisistä kokonaan eroon pääseminen on kuitenkin melko hankalaa.Julkaistu: 11.6.2005

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä