Maku

Millä voi korvata mantelijauheen leivonnassa?

Mainos

Pähkinä- ja manteliallergikko tahtoisi tietää, millä nämä voisi korvata leivonnassa mieluusti siten, ettei rakenne suuresti siitä kärsisi?

Teksti Emilia

Asiantuntija vastaa:

Kiitos kysymyksestäsi. Mantelijauhetta käytetään usein antamaan taikinoihin mehevyyttä ja mureaa rakennetta. Jos leivonnainen ei perustu mantelijauheeseen (esim. macaronit), sen korvaaminen onnistuu yleensä hyvin.

Rasvaisissa kakkutaikinoissa (kuivakakut, muffinit, kuppikakut) lähes samankaltainen vaikutus rakenteeseen on hienoksi jauhetulla keksimurulla. Kokeile korvaamalla mantelijauhe samalla määrällä kaura- tai digestivekeksijauhetta.

Sokerikakkutaikinoissa (kakkupohjat) käytetyn mantelijauheen voi yleensä korvata vehnäjauhoilla. Käytä niitä noin puolet tai 2/3 mantelijauheen määrästä.

Julkaistu: 19.3.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.

Katso myös nämä