Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Millä voi korvata mantelijauheen leivonnassa?

19.3.2013
Kysymys

Pähkinä- ja manteliallergikko tahtoisi tietää, millä nämä voisi korvata leivonnassa mieluusti siten, ettei rakenne suuresti siitä kärsisi?

Vastaus
Vastaaja Emilia

Kiitos kysymyksestäsi. Mantelijauhetta käytetään usein antamaan taikinoihin mehevyyttä ja mureaa rakennetta. Jos leivonnainen ei perustu mantelijauheeseen (esim. macaronit), sen korvaaminen onnistuu yleensä hyvin.

Rasvaisissa kakkutaikinoissa (kuivakakut, muffinit, kuppikakut) lähes samankaltainen vaikutus rakenteeseen on hienoksi jauhetulla keksimurulla. Kokeile korvaamalla mantelijauhe samalla määrällä kaura- tai digestivekeksijauhetta.

Sokerikakkutaikinoissa (kakkupohjat) käytetyn mantelijauheen voi yleensä korvata vehnäjauhoilla. Käytä niitä noin puolet tai 2/3 mantelijauheen määrästä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt