Maku

leivontahitit 1960-luvulla

Emilia Kolari

Kysymys:

Pitäisi järjestää syntymäpäivät 60-luvun tyyliin ja etsin sen aikakauden leivontareseptejä. Tiedossa on ne perinteiset: kranssi, pikkuleivät, kahvikakut, rex-kakku, puhelinkakku, voileivät,voileipäkakut, lohi- ja jauhelihapiirakka jne. Mutta olisiko vielä tiedossa jotain erilaista, mikä minulta on jäänyt löytämättä/huomaamatta. Itse olen syntynyt 1965, joten ei ole paljon muistoja 60-luvulta. Kiitos jo etukäteen, jos vain pystytte auttamaan minua.

Näytä vastaus

Vastaus:

Kiitos kysymyksestäsi!

Listasi kuulostaa todella kattavalta. Kuivakakut, sitruunakakku (http://www.maku.fi/reseptit/anopin-sitruunamurokakku) ja tiikerikakku (http://www.maku.fi/reseptit/tiikerikakku), kuuluivat 60-luvun vakioleivonnaisiin. Pikkuleivät, kuten ässät (http://www.maku.fi/reseptit/kaneliassat), tarjottiin juhlissa vadilta pullakranssin ympäröimänä. Suolaisena tarjottiin yleisimmin voileipiä runsailla täytteillä: päällä oli niin makkaraa, juustoa, kurkkua kuin tomaattiakin.

Selkeää puuttuvaa palasta en siis ainakaan osaa sanoa. Kaikkiin mainitsemiisi leivonnaisiin puhelinkakkua (joka kuulostaa muuten hauskalta!) lukuun ottamatta löytyvät ohjeet reseptihaustamme.

Leivontaperinteissä on alueellisia eroja. Jatkakaahan muutkin listaa, mitä omasta mielestänne kuuluu 1960-luvun leivonnaisiin.

Julkaistu: 28.2.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.