Maku

Laktoositon valkosuklaa?

Uura Hagberg

Kysymys:

Haluaisin tehdä häihin mustikka-valkosuklaakakkua, joka löytyy reseptiarkistostanne. Se on todella hyvää, mutta ongelmana on, että vieraiden joukossa on sellaisia, joille laktoosi ei sovi lainkaan, joten voiko valkosuklaan korvata jollakin? En ainakaan ole törmännyt laktoositoomaan valkosuklaaseen. Muuten laktoosittomia tuotteita on jo melko hyvin saatavilla.

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei Satu!

Mustikka-valkosuklaakakussamme on vain 60 grammaa rouhittua valkosuklaata. Valkosuklaassa on aika paljon laktoosia, tumma suklaa on puolestaan vähälaktoosista. Jos vieraillesi sopivat vähälaktoosiset tuotteet, sopii tumma suklaa rouhittuna heille. Voit hyvin korvata valkosuklaarouheen myös karkkirouheella (tai manteli/pähkinärouheella). Turkkilainen jogurtti kannattaa korvata laktoosittomalla maitotuotteella esim. ranskankermalla tai kermaviilillä.

Julkaistu: 1.7.2010

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.