Haluaisin tehdä häihin mustikka-valkosuklaakakkua, joka löytyy reseptiarkistostanne. Se on todella hyvää, mutta ongelmana on, että vieraiden joukossa on sellaisia, joille laktoosi ei sovi lainkaan, joten voiko valkosuklaan korvata jollakin? En ainakaan ole törmännyt laktoositoomaan valkosuklaaseen. Muuten laktoosittomia tuotteita on jo melko hyvin saatavilla.
Hei Satu!
Mustikka-valkosuklaakakussamme on vain 60 grammaa rouhittua valkosuklaata. Valkosuklaassa on aika paljon laktoosia, tumma suklaa on puolestaan vähälaktoosista. Jos vieraillesi sopivat vähälaktoosiset tuotteet, sopii tumma suklaa rouhittuna heille. Voit hyvin korvata valkosuklaarouheen myös karkkirouheella (tai manteli/pähkinärouheella). Turkkilainen jogurtti kannattaa korvata laktoosittomalla maitotuotteella esim. ranskankermalla tai kermaviilillä.