Maku

Laktoositon mascarpone?

Emilia Kolari

Kysymys:

Olen yrittänyt kehittää mascarpone-juustolle laktoositonta korvaajaa. Tarvitaan rasvainen, kuohkea tuorejuusto ilman suolaa. Kaikki löytämäni juustot ovat liian suolaisia ja kovia. Ranskankermat liian vähärasvaisia, rahkoista nyt puhumattakaan. Olen käyttänyt pakon edessä Violan ja smetanan sekoitusta, mutta suolaa on liikaa ja rakenne liian valuvaa. Onko teillä ideoita?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hyvä vinkki ja ohje :)!

Ehdin vielä kysyä mascarponen korvaamisesta Valiolta. Sieltä vastattiin, että joissakin tapauksissa makeissa leivonnaisissa mascarponen korvaamiseen sopivat laktoosittomat, makeat ja maustetut Valio Viola tuorejuustot (rasvaa 25 %), joissa suolapitoisuus on alhainen (0,2 g tai alle 0,2 g/100 g).

Itse taas olen käyttänyt smetanaa vaahdotettuna, jos olen tarvinnut siihen kiinteämmän rakenteen. Jospa se ratkaisisi rakennekysymyksen ainakin, kun juustoseosta käytetään kylmänä (esim. tiramisu). Eli vaahdotettua smetanaa vaikkapa vaniljalla maustetun tuorejuuston joukkoon?

Julkaistu: 8.2.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.