Maku

Kylmäpuristetun rypsiöljyn käyttö paistamiseen

Kylmäpuristetun rypsiöljyn käyttö paistamiseen

Uura Hagberg

Kysymys:

Voiko terveellisempää rypsiöljyä, siis kylmäpuristettua rypsiöljyä käyttää myös paistamiseen? Joissain resepteissä on kerrottu, että paistamiseen pitäisi käyttää nimenomaan tavallista rypsiöljyä. Olen ostanut S-kaupasta Rainbow kylpäpuristettua rypsiöljyä, joka on suomalaista ja pullossa kerrotaan sen soveltuvan “erinomaisesti kaikkeen ruoanvalmistukseen”. Meneekö paistettaessa kylmäpuristetun rypsiöljyn edut hukkaan?

Näytä vastaus

Vastaus:

Hei Taru!

Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon, kuten salaattikastikkeisiin, marinointiin ja leivontaan. Öljy soveltuu mainiosti myös paistamiseen sekä pannulla että uppopaistamiseen. Oliiviöljyn kohdalla todetaan tuo asia, että kylmäpuristettua oliiviöljyä on turha käyttää paistamiseen. Itse en tunne kylmäpuristettua rypsiöljyä yhtä hyvin, että osaisin sanoa säilyvätkö kaikki kylmäpuristetun rypsiöljyn ominaisuudet myös paistettaessa. Toivottavasti joku asiaa paremmin tunteva kommentoi tähän asiaan.

Lue lisää:

Julkaistu: 26.2.2013

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.