Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Ruoka

Kylmäpuristetun rypsiöljyn käyttö paistamiseen

26.2.2013
Kysymys

Voiko terveellisempää rypsiöljyä, siis kylmäpuristettua rypsiöljyä käyttää myös paistamiseen? Joissain resepteissä on kerrottu, että paistamiseen pitäisi käyttää nimenomaan tavallista rypsiöljyä. Olen ostanut S-kaupasta Rainbow kylpäpuristettua rypsiöljyä, joka on suomalaista ja pullossa kerrotaan sen soveltuvan “erinomaisesti kaikkeen ruoanvalmistukseen”. Meneekö paistettaessa kylmäpuristetun rypsiöljyn edut hukkaan?

Vastaus
Vastaaja Uura Hagberg

Hei Taru!

Kylmäpuristettu rypsiöljy sopii kaikkeen ruoanlaittoon, kuten salaattikastikkeisiin, marinointiin ja leivontaan. Öljy soveltuu mainiosti myös paistamiseen sekä pannulla että uppopaistamiseen. Oliiviöljyn kohdalla todetaan tuo asia, että kylmäpuristettua oliiviöljyä on turha käyttää paistamiseen. Itse en tunne kylmäpuristettua rypsiöljyä yhtä hyvin, että osaisin sanoa säilyvätkö kaikki kylmäpuristetun rypsiöljyn ominaisuudet myös paistettaessa. Toivottavasti joku asiaa paremmin tunteva kommentoi tähän asiaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt