Avotakka

Kalevala Korun pronssiriipuksen arvo?

Johanna Lindfors

Kysymys:

Olen saanut lahjaksi Kalevala korun riipuksen, jossa on kaksi leimaa: ensimmäisessä on kirjaimet ”kk” ja toisessa pieni v-kirjain M-kirjaimen keskellä. Mikä on korun arvo?

Näytä vastaus

Vastaus:

Vastaus:

Kalevala koru perustettiin Kalevalan satavuotisjuhlavuonna 1935. Kirjailija Elsa Heporaudan aloitteesta haluttiin juhlistaa suomalaista kulttuuria ja syntyi idea patsaasta suomalaiselle naiselle. Varainkeruu muistomerkkiä varten ei kuitenkaan onnistunut kovin hyvin, kunnes Heporauta keksi, että myyntiin teetettäisiin koruja, jotka valmistettaisiin Kansallismuseosta löytyvien arkeologisten korujen mallin mukaan. Emil Halosen veistämä patsas sijaitsee edelleen Kalevala korun tiloissa. Keräystä puuhanneesta naistoimikunnasta tuli Kalevalaisten naisten liitto, joka edelleen omistaa Kalevala korun. Korut edustavat aikaansa: 1970- ja -80-luvuilla suosiossa olivat näyttävät ja melko suuret käädyt. 1990-luvulla alettiin kiinnostua keveämmistä, nimekkäidenkin suunnittelijoiden muotoilemista koruista. Pronssisen riipuksen arvo on 50 euroa.

Julkaistu: 14.1.2016

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.