Meidän Mökki

Haaveissa lasiterassi

Neuvontainsinööri

Kysymys:

Uudessakaupungissa sijaitsevan mökkimme terassilla on edullinen paviljonki. Aiomme tehdä uuden, katetun terassin samaan paikkaan. Lasiterassi kiinnostaisi erityisesti.

Näytä vastaus

Vastaus:

Lasiterassin suunnittelu kuvassa olevan mökin eteen on mielestäni kohtuullisen vaativa suunnitelma. Se kannattaa teettää arkkitehdillä, jotta kokonaisuus onnistuisi. Lasiterassi vaatii lisäksi rakennusluvan, joka joudutaan todennäköisesti sisällyttämään pinta-alansa osuudella rakennusoikeuslaskelmaan.

Jos tekisin lasiterassin, noudattaisin mökin kattolinjoja ja käyttäisin terassissa samoja materiaaleja kuin mökissä. Terassin seinämien alareunat toteuttaisin pyöröhirrestä ja nurkat hirsisalvoksin. Eli periaatteessa hirsiseinäinen laajennus mahdollisimman suurilla ikkunapinnoilla.

Edullisin ratkaisu olisi vaijerirakenteilla tuettu suuri päivänvarjo- tai purjekatos joka poistettaisiin talveksi. Tämä ei vaadi rakennuslupaa, mutta lasiterassia se ei vastaa.

Julkaistu: 1.10.2014

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.