Maku

grillihampurilaisten jauhelihapihvit

Uura Hagberg

Toimituspäällikkö

Kysymys:

Mitä vinkkejä kun jauhelihasta grillaa pihvit hampurilaisiin? Esim. miten pysyy kyp- sennettäessä koossa, ja onko jokin erityinen seikka hyvä ottaa huomioon?

Näytä vastaus

Vastaus:

Grillatut jauhelihapihvit maistuvat taivaallisilta hampurilaisen täytteenä. Tärkeintä mielestäni on taputella maustetusta jauhelihasta tasakokoisia ja -paksuisia pihvejä. Pihvin reunat kannattaa myös tasoittaa, jotta ne eivät repaleisina palaisi grillissä. Pihvi kannattaa taputella hiukkasen sämpylää isommaksi, koska paistettaessa se menee kasaan. Toiset lisäävät jauhelihan ja mausteiden joukkoon kananmunan tai perunajauhoja, jotka pitävät pihvit paremmin koossa. Itse valitsen grillattuihin hampurilaisiin hyvälaatuista naudan paistijauhelihaa. Jauhelihapihvit suositellaan grillattaviksi kypsiksi, mutta jos hankit erittäin tuoretta ja laadukasta paistista jauhettua jauhelihaa, voi pihvit jättää aavistuksen punertaviksi. 400 gramman jauhelihapakkauksesta saa 4 kivan kokoista pihviä. Kannattaa varata tarpeeksi jauhelihaa! Hyvä vinkki on sivellä pihvit ohuelti öljyllä ennen grillaamista, tällöin ne eivät jää kiinni ritilään. Grillausajaksi riittää 3-5 minuuttia per puoli riippuen jauhelihapihvin paksuudesta.

Tässä linkki tomaattisalsalla maustettujen hampurilaisten reseptiin:

http://www.maku.fi/reseptit/grillattu-hampurilainen

Onko muilla makulaisilla hyviä vinkkejä jauhelihapihvien grillaamiseen? Mitä mausteita laitatte taikinaan? Mieluusti kuulemme kommenttinne :)

Julkaistu: 30.7.2015

Kysy ja asiantuntijamme vastaavat

Kirjoitathan kysymyksesi riittävän yksityiskohtaisesti, jotta voimme antaa mahdollisimman tarkan vastauksen. Valitsemme parhaat kysymykset ja julkaisemme ne. Nimeäsi ja yhteystietojasi ei julkaista.