Yrttivasu
Tee itse
Yrttivasu
Kaupasta ostettavat yrttiruukut kukoistavat pitkään, kun istutat ne multaan. Nosta yrttiruukkuja täynnä oleva laatikko valoon ja siirrä ulos, kun säät sallivat. Kevyen, tukevasta muovista tehdyn yrttivasun voit ottaa vaikka mukaan mökille.
23.5.2012
 |
Kotivinkki

Näitä tarvitset

  • tukevaa muovia, esimerkiksi multasäkkejä tai vastaavaa pakkausmateriaalia
  • polkupyörän sisäkumin
  • 1 m pyöreää puurimaa
  • leivinpaperia

Tee yrttivasu näin

  1. Leikkaa muovista kaksi noin 50 x 60 cm:n kokoista palaa ja silitä ne yhteen. Suojaa silityslauta leivinpaperilla ja levitä paperia myös muovien päälle. Säädä rauta kahden ja kolmen pisteen väliin. Liikuta rautaa hitaasti niin, että muovikerrokset sulavat yhteen. Laita lämmin muovi välittömästi painon, esimerkiksi lehtipinkkojen alle.
  2. Muotoile muovista laatikko taittamalla jokaisesta kulmasta kolmio. Jätä laatikon päädyt 3 cm korkeammiksi. Ompele kolmioista toinen lyhyt sivu niin, että muovista muotoutuu laatikko. Käännä työ niin, että kolmiot tulevat sen sisäpuolelle.
  3. Leikkaa pyörän sisäkumista noin 5 cm leveää suikaletta. Taita suikale laatikon pitkille sivuille ja siksakkaa kiinni reunaan. Taita ja kiinnitä samalla kolmiot kumireunuksen alle. Taita ja tikkaa päädyistä 3 cm:n käänteet laatikon ulkopuolelle.
  4. Leikkaa sisäkumista 5 cm leveää suikaletta. Leikkaa suikaleesta neljä 30 cm:n pätkää. Siksakkaa suikaleet kaksinkertaiseksi. Ompele suikaleista laatikon päätyihin kantimet. Jaa kahdella suikaleella laatikko poikittain kolmeen osaan. Ompele suikaleet laatikon reunoihin. Pujota päätyjen kujiin puurimat
  5. Kun täytät vasua, laita multakerroksen alle suodatinkangasta ja lekasoraa, niin ylimääräinen vesi ei jää lillumaan kasvin juurille.
Kommentoi »