Vuoden mökkiläinen Vappu Pimiä nauttii maaseudun rauhasta – "Ilman mökkiä avioliittomme voisi olla huonommassa jamassa!"
Ihmiset
Vuoden mökkiläinen Vappu Pimiä nauttii maaseudun rauhasta – "Ilman mökkiä avioliittomme voisi olla huonommassa jamassa!"
Vappu Pimiä palkitaan vuoden 2018 mökkiläisenä huhtikuussa järjestettävillä Kevätmessuilla Helsingin messukeskuksessa. Kaunotar rentoutuu idyllisessä mökkimiljöössä Salossa ympäri vuoden.
Julkaistu 28.3.2018
Meillä kotona

Luonnonläheinen miljöö Salossa tarjoaa Vappu Pimiän ja hänen perheensä vapaa-ajanasunnolle idylliset puitteet. Täällä mökkielämästä nautitaan läpi vuoden, ja tekemistä löytyy aina niin lasten kuin aikuistenkin makuun: talvella pulkkaillaan, potkukelkkaillaan ja hiihdetään, kevään ja kesän aikana paitsi rentoudutaan, myös kunnostetaan pihaa ja rakennuksia. Keväällä alkaa intohimoinen istutuskausi, sillä perunat, yrtit ja vihannekset on saatava maahan riittävän ajoissa.

Arki on Vappu Pimiän perheessä kiireistä ja pyörii lasten ehdoilla. Mökkeily tarjoaa paitsi irtiottoja myös uusia kokemuksia, joista koko perhe nauttii.

– On valtava elämys näyttää lapsille, mistä ruoka oikeasti tulee, ja samalla opettaa metsässä liikkumista marjastuksen ja sienestyksen parissa.

Perhe on alusta asti halunnut hyödyntää mahdollisimman paljon paikallisia tuotteita ja palveluita. Seudun yrittäjiltä tilataan niin kevät- ja joulusiivoukset kuin sähkö- ja putkiasennuksetkin. Ruokaa rakastavalle Pimiälle on tärkeää käyttää lähitilojen ja -tuottajien antimia, ja hän vieraileekin ahkerasti Salon torilla.

Vappu Pimiä suosittelee mökin hankkimista kaikille niille, jotka haluavat ladata akkujaan pienen puuhastelun parissa. Luonnon helmassa elämänlaatu paranee, ihan tutkimustenkin mukaan.

– Mökki on meidän perheemme henkireikä. Se tuo kokonaisvaltaista hyvinvointia ja irrottaa kaupungin hälinästä. Mökillä nukutaan kunnon päiväunia hyvällä omalla tunnolla ja syödään hyvin. Ilman mökkiä avioliittokin voisi olla aika lailla huonommassa jamassa.

Vuoden mökkiläinen Vappu Pimiä palkitaan Kevätmessuilla torstaina, 12.4. klo 12.30 Ideapuutarhan ohjelmalavalla. Kunniakirjan luovuttavat Suomen Vapaa-ajan asukkaiden liiton edustaja yhdessä Messukeskuksen edustajan kanssa.

Kommentoi »