Uunituoreessa muumimukissa Muumipeikko ihailee lunta – someirvailu osui lähelle

Uunituoreessa muumimukissa Muumipeikko ihailee lunta – someirvailu osui lähelle
Arabia julkisti uuden muumimukin. Seesteisen talvimukin nimi on Hento lumisade – ja ei, Muumipeikko ei ole näkymätön.
Julkaistu: 29.8.2018

Uuden Hento lumisade -mukin kuvitus pohjautuu Tove Janssonin Taikatalvi-kirjaan (1957). Siinä Muumipeikko herää kesken talviunien ja tutustuu lumen peittämään Muumilaaksoon. Talven sesonkiastiastoon on vangittu hetki, jolloin Muumipeikko hurmioituu lumesta ja oppii pitämään talvesta, kerrotaan Arabian tiedotteessa.

Melkein peikko lumihangessa

Uusi muki saattaa huvittaa muumimukikansaa, onhan se lähes toteen käynyt ennustus someirvailijoiden kuvittelemasta arvomukista: kun vain yhden päivän myynnissä ollutta Muumin päivä -mukia myytiin elokuun alussa hurjilla summilla, somessa vitsailtiin ilmoituksilla, joissa myytiin sadalla eurolla Muumipeikko lumihangessa -mukia (täysvalkoinen muki, jossa ei luonnollisesti näy peikosta hännänpäätäkään).

Tuskin tämä kuitenkaan on Arabian vastaus vitsiin. Jos olisi, odottaisimme mielenkiinnolla Arabian kuvittajan tulkintaa toisesta somen vitsimukista Muumipeikko mörön pepussa (täysmusta muki).

Hento lumisade on Arabian talven 2018–19 sesonkiastiasto ja siihen kuuluvat muki, minimukit, kulho sekä kahvilusikat. Astiat ovat myynnissä lokakuun alusta vuoden 2019 helmikuun loppuun.

Astioiden kuvituksen on suunnitellut ja sommitellut keraamikko Tove Slotte. Hän on käyttänyt pohjana Tove Janssonin alkuperäisiä, mustavalkoisia piirroksia, jotka Jansson oli tehnyt raapetekniikalla.
1 kommentti